Niğde Haber

Niğde' de Memurları Birleştiren GREV

Abone Ol

Niğde’de Zam Grevi bütün memurları birleştirmeye yetti. Bu gün tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de de memurlar grev ve eylemde idi.

Bu gün memur konfederasyonlarının almış olduğu karar gereği bütün yurtta greve gidildi. Niğde, Bor ve diğer ilçelerde öğretmenlerin büyük bölümü derse girmedi. Bazı okullarda öğrenciler evlerine gönderildi. Bazı kamu kurumlarında memurlar işe gelmesine rağmen iş bıraktı.

Greve giden memurlar saat 11:00 gibi Niğde Hükümet Meydanında toplandı. Niğde’de yapılan en kalabalık memur eylemi bu gün gerçekleşti. Bütün sendikaların destek verdiği grevli eyleme katılım büyük oldu.

Türkiye Kamusen, Memursen, Kesk ve Eğitim İş Görenleri gibi 4 büyük Konfederasyonlara bağlı sendikala üyeleri sırası ile basın açıklaması yaptı. Davul zurna eşliğinde halay çektiler ve sık sık hükümet ve özellikle Eğitim Bakanı hakkında slogan attılar.

Hükümetin komik zam oranı sendikaları dayanışmaya itti

Yaklaşık iki saat süren eylem de ilginç görüntüler oluştu. Bu güne kadar bir araya gelemeyen ve birlikte eylem ve hareket edemeyen sendikalar bu gün biraya geldi. Niğde’de bulunan sendikaların temsilcileri ve üyeleri bir araya gelerek sırası ile basın açıklaması yaptı. Hep beraber halay çektiler, omuz omuza oyun oynayarak grevlerini kutladılar.

Sık sık, Akp , Hükümet ve Hükümetin Eğitim Bakanı hakkında slogan attılar. İki saat kadar süren eylem olaysız bitti.