Niğde Haber

Niğde'de Güvenlik Önlemleri Esnafı Bitirdi !

Abone Ol

Son aylarda ülkemizde meydana gelen terör olayları nedeni ile Niğde Emniyet Müdürlüğü de önlem olarak Emniyet Müdürlüğü binası arkasındaki caddeyi dubalarla ve zincirlerle trafiğe kapatmıştı.

Niğde Emniyet Müdürlüğü binası arkasında bulunan Elhacı Mahmut Caddesinin trafiğe kapatılması cadde üzerinde bulunan esnafı mağdur etti. Yaklaşık 2 aydır kapalı olan cadde üzerinde ticaret yapan onlarca esnaf mağdur oldu.

Zaten ticaret olarak büyük sıkıntı içinde bulunan cadde esnafı, işyerlerinin bulunduğu caddenin trafiğe kapatılmasına tepki gösterdi.

BU HAL OLAĞAN DEĞİL !... Mağdur olan esnaflar yaptıkları açıklamada; Emniyet Müdürlüğü binası arkasında bulunan cadde yaklaşık 2 aydır kapalı. Araç trafiğine izin verilmiyor. Dubalarla kapatıldı, bırakın araç geçmesini buradan artık insan bile geçmiyor. Burada onlarca küçük esnaflar var, zaten zar zor geçiniyoruz, borçlarımızı ödeyemiyoruz. Bir de trafiğe kapandı işlerimiz tamamen durdu. Toptancı giremiyor, mal getiriyoruz yüzlerce metre taşıyoruz. Caddenin giriş ve çıkışları adeta otopark oldu. Vatandaş dubalardan psikolojik olarak etkileniyor caddeye girmiyor. Son bir ay içinde bir çok dükkan kapandı. Bu cadde bitirildi, buradaki esnaf bitirildi can çekişiyor. Acil çözüm gerekli, bu hal olağan bir hal değil” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Cadde üzerinde iş yeri sahibi olan esnaflar; Güvenlik önlemlerini anlıyoruz. Ancak Emniyet Müdürlüğü binasının ön tarafındaki yol trafiğe kapatılmadı. Sadece arka tarafında yol trafiğe kapandı. Elhacı Mahmut Caddesinde park önlensin, dubalar emniyet binasına doğru yine konulsun ama trafik akışı devam etsin, büyük sıkıntı içindeyiz. Sayın Valimizden, Vekillerimizden, Emniyet Müdürümüzden rica ediyoruz, güvenlik önlemi yine devam ederken bu sorunumuz çözülebilir. Mağduriyetimizin acilen giderilmesini istiyoruz” dediler.

Elhacı Caddesinin kapalı olmasından dolayı trafik yoğunluğu 23 Nisan Havacılar sokağına kaydı. Üzerinde Alpaslan ilkokulu ve ortaokulu olan 23 Nisan Havacılar Sokağında ise büyük trafik yoğunluğu yaşanıyor. Zaman zaman saatlerce trafiğe kapanan sokakta kazalar meydana geliyor. Kargo araçları, toptancı araçları kısa süreli bile olsa park imkanı olmadığından dolayı caddeye de giremiyor. Uzun süreli parkların önlenmesi için 23 Nisan Havacılar Sokakta bulunan esnaf Niğde Belediyesinin cadde üzerinde parkomat uygulamasını başlatılmasını da istiyor.

Haber: Selim GÖKEL