Siyaset

Niğde - Bor Yolunda kaç can yanacak

Abone Ol

MHP Niğde İl Başkanı Nuri Ertan ; “Güzel insanlarımızın yaşadığı Niğdemiz ne yazık ki ilgisizliğin, sahipsizliğin ve talihsizliğin zirvesinde yaşıyor, yaşamak zorunda bırakılıyor ”dedi. Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Nuri Ertan, Niğde – Bor arasında yapımı devam eden 3 şeritli yol yapımının yılan hikayesine döndüğünü, kış yaklaşmasına rağmen henüz tamamlanamayan yolun tek yönlü gidiş dönüş bölümünün ise tehlike arz ettiğini belirtti.

İl Başkanı Ertan, AKP hükümeti döneminde Niğde’nin sahipsiz kaldığını, ağır aksak işleyen cılız yatırımların bile takibi yapılmadığını, plansız ve programsız günü kurtarma politikası yapıldığını belirttiği açıklamasında ; Niğde – Bor yolu arasında Toki kavşağından başlayarak Niğde Derbent kavşağına kadar yapılacak olan 3 şeritli yol yılan hikayesine döndü. Daha planlama yapılmadan, kazma dahi vurulmadan ilk bahar aylarında Niğde’nin en işlek yolu kapatılarak gidiş geliş olarak düzenlendi.

Kış ayları yaklaşmasına, asfalt sezonunun geçmek üzere olmasına rağmen sadece birkaç kilometrelik bölümde taban çalışması yapılabildi. Zaman zaman aylarca yol üzerinde çalışma yapılmadığı görüldü. Bu gün itibari ile elektrik direkleri sökülüyor. Bahar ayında başlanan birkaç kilometrelik ilk etap yolun alt yapısı bile altı ayı geçti. Aynı hızla devam ederse kışın soğuk havalarında atılacak sıcak asfalt ile mi Niğdelileri ısıtacaksınız? Son altı ay içerisinde tek yönden gidiş ve dönüş verilen Bor-Niğde yolunda günlük trafik kazası meydana gelmekte, bu tamamlayamadığınız yolda daha kaç kişinin canı yanacak?” diye sordu.

MHP Niğde İl Başkanı Nuri Ertan, Niğde’de hiç bir uygulamanın düzenli ve planlı yapılmadığını belirttiği açıklamasında ; “ Niğde’ye yeni devlet hastanesi yapıldı, geçmişten bu yana emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Birkaç yıl önce hizmete konulması gereken bu yatırım yine beceriksiz belediyecilik tarafından çirkinleştirildi. Hastanenin acil servisi girişi hala şose yol halinde duruyor. Acil servis girişi ile birlikte hasta ve ziyaretçi giriş kapılarının olduğu, Doğum Hastanesinden başlayarak hastanenin dört bir tarafının yollarının bozukluğu, çevresinin çirkin görüntüsü vatandaşları rahatsız ediyor” dedi.

Niğde’de AKP hükümeti tarafından yapılan her işin ağır aksak ve sorunlu gittiğini belirten Başkan Ertan ; “ Bunların nedeni de Niğde’nin sahipsizliğidir, plansız programsız günü kurtarma politikalarıdır. En sorunsuz, en modern bir ilde yaşamayı hak eden, güzel insanlarımızın yaşadığı Niğdemiz ne yazık ki ilgisizliğin ve sahipsizliğin zirvesinde bulunuyor ”dedi.