Niğde Haber

NGC'den Protokol Ziyaretleri

Abone Ol

NGC Başkanı Ali Osman Sayın, Başkan Vekili Süleyman Tuzcu ve NGC Üyeleri, dün saat 10.00’da başlayan program kapsamında Niğde Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol’ü makamında ziyaret etti.

NGC, ilk olarak Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretlerinden Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür eden Başkan Akdoğan; “Belediyemize ziyareti gerçekleştirmiş olduğunuzdan dolayı teşekkür ediyorum. Biz dün cemiyetimizle ilgili ne düşünüyorsak bugünde aynısını düşünüyoruz” dedi.

Belediyede sona eren ziyaretin ardından NGC, Niğde Valisi Alim Barut’u makamında ziyaret etti. Niğde Valisi Alim Barut, 4. kuvvet olan basının birtakım sıkıntıları olduğunu belirterek, “Gazetecilikle para kazanma olayı Türkiye’de yok. Reklam ilan verilmezse gazeteler yaşayamaz. Ekonomideki liberalleşme, reklamın ticari hayattaki etkisinin anlaşılır olması, sektördeki başarılar bu günlerde değişik olacağının işaretidir. Basın 4. kuvvettir” diye konuştu.

NGC’yi ağırlayan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ise ziyarette, basının doğru habercilik adına halkın bilinçlendirilmesi adına görevini iyi bir şekilde yerine getirdiğini dile getirerek, “Bundan hiçbir zaman tereddüdümüz olmadı. İlkeli yayıncılığı takdir ettiğimizi biliyorsunuz. Otokontrol için toplumun kendini kontrolü için ve kurumların gelişmesi için basının çok önemli görevleri var” dedi.

NGC, son olarak İl Özel İdaresi’ni ziyaret ederek, Genel Sekreter Ali Nebol ile görüştü. Nebol, NGC’nin ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirtirken, NGC Başkanı Ali Osman Sayın, “Uzun Sokak’taki yenileme projesinde cemiyetimizin kullanmış olduğu binanın yeniden tahsisi ve hizmetimize sunulması konusunda samimi yaklaşımlar oldu. Bu konuda şahsım ve cemiyet mensubu arkadaşlarım adına Sayın Valime ve İl Özel İdare Genel Sekreterime teşekkür ediyorum” dedi.