Siyaset

Muharrem Selamoğlu; Herşey Niğde İçin

Abone Ol

YENİ TÜRKİYE YENİ GÜÇ HEDEF 2023 Ak Partimizin Ülkemizde 13 Yıllık İktidarları içerisinde, Beni 2007 Genel Seçimlerinde Niğdemizden Milletvekili seçerek ülkeme ve Niğdemize hizmet etme şansı verdiniz. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde yeniden partimden milletvekili aday adayı olarak desteklerinizi bekliyorum.

Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde partime hiç bir zaman küskünlüğüm, kırgınlığım olmamıştır. Hemen Hemen her fırsatta ilimize gelerek teşkilatlarımın siz değerli hemşerilerimin arasında oldum. İyi günde kötü günde hep beraber olduk. Aday olmadığım halde partim için 2011 genel seçimlerinde olduğu gibi 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ve 11 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de hep teşkilatımızla birlikte olarak çalışmalara katıldım. Geçtiğimiz aylarda da partimizin 5. Olağan Kongresi çerçevesinde bütün il ve ilçelerimizde sizlerle birlikte oldum.

Niğdemiz için Milletvekilliğim döneminde hayal edip projelendirip gerçekleştirdiğim hizmetlerim olmuştur. Bu hizmetlerimin öne çıkanlarından bazılarını sizlere hatırlatmak istiyorum.

Sağlık Alanında; Niğdemize modern bir hastanenin yapılması, Diş hastanesinin yapılması, temeli yılar önce atılan ve atıl halde kaderine terk edilen Fizik Tedavi Hastanesinin tamamlanıp hizmete açılması...

Milli Eğitimde; Sayısız okul yapımı ve mevcut okullarımızın onarımının gerçekleştirilmesi. En önemlisi de ilimize ikinci bir Fen Lisesinin kazandırılması. Toki'de Anadolu Öğretmen Lisesi, Niğde ve Bor İlçesine Sağlık Meslek Liselerinin kazandırılmaı. Hayırsever vatandaşlarımızın okul yapmalarına destek vermeleri için aracılık yapılmasına vesile oldum.

Üniversitemize; Bir çok üniversitesin talep ettiği Yenilenebilir Enerji Laboratuvarının kazandırılması, Üniversite öğrencilerimizin konaklama sorunu çözmek için 500 kişilik modern yurt yapımı, Niğde Üniversitesi'ne bağlı bölümlerin yarım kalan inşaatları için destek verilmesi, Hayırsever İş Adamı Ferit Şahenk Beyi o zamanki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e götürerek Niğde Üniversitesi için Tarım ve Ziraat ile ilgili bir fakülte binasının yapılması ve Türkiye'nin ilk Tarım Teknolojileri Fakültesinin kurulması için aracılık ettim.

Ulaşımda; Pozantı Niğde Otoban Yolunun tamamlanması için yoğun çabalarım olmuştur. Bor - Niğde arasındaki yolun 3 şeride çıkarılması. Ölüm kavşağı olarak bilinen yolda, Polis Meslek Yüksek Okulu önündeki köprülü kavşağın projelendirilip yapılması,

Bor - Altunhisar arasındaki yolun duble yola dönüştürülmesi. Çiftlik Sekgin yolunun rehabilite edilmesi, Çiftlik Niğde yolu (Ketençimeni) yolunun projelendirilip ihale aşamasına getirilmesi, Çamardı- Pozantı bağlantı yolunun genişletilmesi sağlanmıştır.

Toplu Konutta; TOKİ aracılığı ile Bor ve Niğde'ye 1000'e yakın dar gelirli insanımızın modern bir ev sahibi olması sağlanmıştır.

Bugün İlimizin dört bir köşesine yatırım yapması sağlayan KOP Projesi kapsamına dahil olmasını sağladık. KOP Bütçesinden 95-100 milyon gibi kaynağın aktarılması sağlanarak, Niğdemizin dört bir tarafına baraj, gölet, kapalı - a çık su kanalları yapılması sağlanmıştır.

Köydes ve Beldes projeleri kapsamında bütün köylerimizin içme suyu, yollarının ve köy meydanlarının bütün yollarının asfalt veya kilitli parke taşı ile kaplanması. Beldelerimizin büyük bölümünün alt yapı ve kanalizasyon projeleri hibe yolu ile İller Bankasına yaptırılmıştır.

Niğde Organize Sanayimizin enerji sorununu çözerek sanayicilerimiz bugün yüzde 15 civarında daha ucuza enerji temin etmeleri sağlanmıştır.

Bor Şehir Merkezine Doğalgazı götürürek hava kirliliğini önledik ve insanlarımıza daha ucuz ve rahat yaşam sunduk.

Yıllardır bitirilemeyen yoğun çabalarım sonucu bitirilen Olimpik Yüzme Havuzu hizmete sunulmuştur.

Bor Şehir Stadyumunun üstünün kapatılarak koltuklar yerleştirilmiştir. Bütün İlçelerimize Kemerhisar ve Edikli kasabalarımaz kapalı spor salonları kazandırılmıştır.

Akkaya Barajından Bor İlçemize 28 kilometre tarımsal sulama kanalları yapılmıştır.

Bor DDY Garı civarında bulunan üst geçit yıkılarak insanlarımızın daha güvenli ve rahat geçebileceği bir alt geçit yaptırılması sağlanmıştır.

Bor İlçemizi ikiye bölen gelişmesini engelleyen Eski Hükümet binasının yıkılarak meydanın açılması ve burada bulunan esnafların mağdur edilmesini önlemek için yeni yapılan dükkanlara taşınması sağlanmıştır.

Bor İlçesinde bulunan Askeri Lojmanların Milli Savunma Bakanlığından alınarak Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi sağlanarak Bor'a İlçe Emniyet Müdürlüğü yapılması için proje hazırlanması sağlandı.

Bu ve bunlara benzer bütün hizmetleri yaparken bir siyasetçinin seçildiği ile ve o ilin insanlarına karşı vaad ettiği hizmetleri gerçekleştirmesi gerekir inancıyla hayal ettik, projelendirdik, çalıştık. talep ettik ve takip gerçekleştirdim.

At Binenin Kılıç Kuşananındır düsturu ile yarım kalan projelerimizi tamamlamak, yeni projler ile ilimizi kalkındırmak için tekrar aday oldum.

Biz hayallerimizi ve projelerimizi gerçekleştirirken, güçlü bir iktidarımız, güçlü bir Başbakanımız hep yanımızdaydı. Fakat yerelde istediğimiz gibi bir hizmeti ilk zamanlar veremedik. Bunun sebebi 2004 mahalli seçimlerde yerel yönetimlerde parti olarak yer alamamış olmamızdandı. Taki 2009 Mahalli seçimlerine kadar.

2009 Mahalli seçimlerinde yüzde 22 gibi bir oy oranı ile yola çıktığımız Niğde'de 10 yıllık bir MHP Belediye Başkanlığını yüzde 44 gibi bir oy oranı ile kazandık. Yine aynı şekilde Bor'da azmettik, bütün engellere rağmen 10 yıllık bir MHP Belediye Başkanlığını devirip Bor İlçemizi Ak Belediyecilik ile buluşturduk. Üç İlçe ve 45 Beldenin 35'inde Belediye Başkanlığını kazandık.

Dönemimizde seçilen üç ilçe 35 Belde Belediye Başkanlarımız ile marka şehir olma yolunda yıllardır çözülemeyen, ilimin, ilçelerimizin ve belderimizin sorunlarını sorunlarını çözdük. Yapmış oldukları hizmetlerle gururlandık, güçlendik ve iftihar ettik. İktidarın gücünü yerele yaydık. İnanıyorum ki 2015 seçimlerinde de Niğdeli hemşerilerim bunların karşılığını fazlası ile partimize verecektir.

Allah nasip eder, Genel Merkezimizde uygun görür aday olur seçilirsem, Niğdemize hizmetimizde kaldığımız yerden devam etmek için çalışacağım. Doğup büyüdüğüm ilimize kazandıracağım daha pek çok hizmet var.

Ecemiş Suyunu içme suyu olarak Niğde - Bor çevre kasaba ve köylerinin içme suyu sorunu çözmek için VARIM... Temelini Miletvekilliğim dönemimde planladığım adını Hasandağı koyduğum, Aksaray-Niğde-Ereğil ortak havaalanı yapılması için güçlü bir irade koymak için VARIM...

Niğdemize yakışır Adliye Sarayı ve Hükümet Konağı kazandırmak için VARIM... Niğde-Ankara otobanını hızla yaptırmak için VARIM... Hızlı Trenin Niğde'ye ulaşması için VARIM... Üniversitemize yeni fakülteler kazandırmak için VARIM... Acemi Birliğinin kurulması için VARIM... Niğde'nin IPARD'a alınması için VARIM... Tarımda çiftçimizi daha çok desteklemek için VARIM.

Ketençimen yolunun bir an önce bitirilerek MELENDİZ'in Niğde'ye bağlanması için VARIM... Hayvancılık ve Organize Sanayinin kurulması için VARIM... Kapsamlı bir arıtma tesisin yapılaması, Niğde ve Bor'un kokudan kurtulması için VARIM... Sağlık alanında yeni projeler için VARIM...

Niğdemizin Termal, Doğa ve Yayla Turizminde hak ettiği payı alabilmesi için VARIM... Yeni bir Anayasa için... Yeni Türkiye için... 2023 Vizyonu için VARIM... Muharrem SELAMOĞLU 23. Dönen Niğde Milletvekili