Siyaset

MHP’li Er: Milletimiz AKP’den Yana Dertli!

Abone Ol

Son birkaç haftadır Niğde kamuoyunu meşgul eden 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı hakkında gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleriyle kamuoyuna parti görüşlerini açıklayan MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er; “Niğde’nin menfaati olmayan hiçbir şeye onay vermeyeceğimiz gibi, onay verilmesine de sonuna kadar karşı duruş sergileyeceğiz!” dedi.

MHP, Ramazan ayının gelmesine rağmen çalışmalarına ara vermeden yoğun bir tempo ile sürdürmeye devam ediyor. Önceki gün Burhan Mahallesi esnafı ve vatandaşlarıyla buluşan MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, yaptığı açıklamalar ile vatandaşları bilgilendirmeye çalıştı. 1/5000 ölçekli nazım imar planına şekilsel olarak karşı çıkmadıklarını ama detaylarını incelediklerini ifade ederek, parti meclisi olarak Belediye Meclisi’nde örnek bir tavır sergileyeceklerini ifade etti.

Vatandaşların Nazım İmar Planı ile ilgili soruları üzerine detaylı bir açıklamada bulunan İl Başkanı Hakan Er; “Bahsi geçen plan Niğde’nin kentleşmesinin planıdır. Böylesine kapsamlı bir konuda üzerimize düşen sorumluluk içinde hareket etmemiz gerek. Geçtiğimiz hafta içi Niğde Belediye’sinin davetlisi olarak, plan hakkında bir sunum aldık. Şahsımın mimar olması dolaysıyla yakından ilgilendiğim ve konuya hakim olduğumu ifade ederken, partimizin belediye meclis üyeleri uzun süredir bu konu ile ilgili olarak yoğun bir mesai harcamaktadır. Bizler Niğde’nin çağdaş kentleşmesini, gelişimin sağlıklı olmasını temenni ederiz. Bu paydada herkesle ortak mesai harcamaya hazırız. Fakat planı incelediğimizde bazı handikaplar dikkatimizi çekmekte. Bu handikaplar için Belediye Meclisi’nde öneriler getireceğiz. Sonuçta bahsi geçen plan Niğde’nin planıdır. Partilerin ve ya kurumların planı değildir. Bunun için büyük bir hassasiyet içinde hareket etmemiz gerekmektedir.

Açıkça ifade ediyorum bu planda bir vatandaşımızın bir santimetrekarelik alanı ranta gidecekse, Niğde’nin menfaatine aykırı tek bir işlem yapılacaksa ve sonradan bu plan tadilat edilmek suretiyle delinme şüphesi varsa, biz orada rantçıların, menfaatini düşünen çıkar çevrelerin karşısında olacağız. Bu planı hazırlanmasından tutunda bunun hangi koşulda nasıl ilgili firmaya verildiğine kadar araştırıyoruz. Baştan muhalefet olmamak için, akılcı davranmak için meclis üyelerimizle her gün düzenli toplantılar yapıyoruz. İlgili STK yöneticileriyle görüşüyoruz. Hassas bir konu olduğu için bu planı dikkatle ele alıyoruz. Yangına körükle gitmek yerine bugüne kadar Niğde’nin böyle bir plana sahip olmamasından dolayı Niğde için en hayırlı planı oluşturmaya çalışıyoruz!” dedi.

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, ilgili bazı kurum ve kuruluşların görüşü alınmadığı iddiasına karşılık sert bir açıklama yaparak; “Bu plan Niğde’nin geleceğinin, şehirleşmesinin planıdır. Tüm çağdaş şehirlerde olunması gereken bir plandır. İlgili kurum ve odalar olan, Mimarlar Odası olsun, İnşşat Mühendisleri odası olsun, NİTSO olsun, Bayındırlık Ve İskan Müdürlüğü olsun, Niğde Belediyesi olsun, Meclis Üyeleri olsun ve siyasi partiler olsun herkesin ortak bir akılda buluşması gerekir. Bahsi geçen görüş alınmadığı iddiaları bizimde kulağımıza gelmektedir.

Ramazan ayının gelmesiyle çalışmalarına aralıksız devam eden MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, önceki gün Paşakapı Caddesi esnafıyla buluşarak, onların sorunlarını dinledi. Vatandaşın hükümetin iç ve dış politikaları sert bir şekilde eleştirdiği gözlemlendi.

MHP Niğde’de tam kadro çalışmalarına devam ediyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte İl yönetimi ve kadın kolları yoğun bir çalışma temposu izleyerek, parti program ve çözümlerini vatandaşa aktardılar. Önceki akşam iftar öncesi MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, parti yöneticileriyle bir araya gelerek, Paşakapı Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundular.

MHP’li Er’in ziyaretleri sırasında vatandaşlar AKP’nin iç ve dış politikalarını sert bir şekilde eleştirerek, MHP’nin güçlü bir alternatif olmasını dilediler. Suriye politikasının sonucunun kukla kürt devleti oluşumun Suriye’ye uzandığını dile getiren MHP’li Er; “Hükümetimiz her konuda olduğu gibi dış politikada büyük bir gaflet içinde olmuştur. Süreci sürekli Türkiye aleyhine çözülmesine katkı vermiştir. Eğer bugün Suriye’nin kuzeyinde kürt otonom bölgeleri oluşmaya başlıyorsa bunun yegane sorumlusu AKP ve onun dış politikalarıdır” dedi.

MHP’li Er, esnaf ziyaretlerinde yaşanan ekonomik durgunluğu farkederek vatandaşın çözüm alternatiflerini dinledi. Er esnafla yaptığı diyalogda; “Hükümete göre her şey güllük gülistanlık ama gözden kaçırdıkları bir gerçek var. Oda Niğde’de olsun, Türkiye’de olsun esnafın kan ağladığıdır. Hükümete göre kriz yok! Zaten onlara göre kriz olmadığından çözümde yoktur. Oysa esnaf krizin tam merkezinde ve hükümet kafasını kuma sokarak bu krizi göremiyorlar. Bunun için çözüm üretmekte vatanseverlere, esnafımıza düşüyor. Esnafımızı rahatlatacak uygulama ve programlarla vatandaşımızın karşısına çıkıyoruz!” dedi.