Siyaset

MHP Kongresi yapıldı

Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi Bor İlçe 10. Olağan Kongresi Pazar günü Tac Düğün Salonunda yoğun bir katılımla yapıldı. Milliyetçi Hareket Partisi Bor İlçe 10. Olağan Kongresi Pazar günü Tac Düğün Salonunda yoğun bir katılımla yapıldı.

MHP Bor İlçe 10. Olağan Kongresi Bor Belediyesi Kültür Merkezindeki Tac Düğün Salonunda yapıldı. MHP Bor İlçe Başkanlığı Kongresine Niğde İl Başkanı Şakir Sevdi, Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, MHP’li Belde Belediye Başkanları, İl ve Belediye Meclis Üyeleri, MHP Niğde İl Başkan Adayı Hakan Er, Bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri, diğer parti temsilcileri, delegeler ve partililer katıldı.

417 MHP Delegesinin oy kullanacağı kongreye sabah saatlerinden itibaren partililer yoğun ilgi gösterdi. MHP 10. Olağan Kongresi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Divan Kurulunun oluşturulması ile başladı.

Divan Kuruluna, MHP Niğde Eski İl Başkanı Hikmet Bekil Başkanlık etti. Kurulda Çukurkuyu Belediye Başkanı Rüstem Tümen, Meclis Üyesi Metin Atabey, Parti Yöneticisi Avni Kurtuluş yer aldı.

MHP Niğde İl Başkanı Şakir Sevdi , önce MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin mesajını okuyarak, Ülke meseleleri ve Partisinin konumunu değerlendirdi.

İl Başkanının konuşmasının ardından, Bor İlçe Başkanı Mustafa Tecimer, Faaliyet raporunu sunan bir konuşma yaptı. Konuşmasında son kongreden bu yana başkanlığı sürecindeki yapılan faaliyetleri anlattı. Tecimer “ 2 yıl 7 aylık süre içerisinde 12 Haziran 2011 genel seçimleri gerçekleşti.

Partimiz Bor genelinde 7951 geçerli oy almıştır. Geriye dönüp baktığımızda ülkemizin önemli olan problemlerinin halledilmediği bunun aksine ülkemizde gayri milli ve teslimiyetçi politikalar nedeniyle bölünme tehlikesi her geçen gün daha çok hissediliyor. Bu ahval ve şartlarda biz ülkücülere düşen görev ise sen, ben kavgalarını terk edip bir an evvel 2014’de yapılacak mahalli seçimler için çalışmaya başlamamız ve üç hilali Bor Belediye burçlarına taşımamız olmadır”dedi.

Seçimden sonra MHP Bor İlçe Binasına birlikte gidildi.

MHP Kongresinde ilk defa 3 adayın olması parti delege ve üyelerinin yoğun ilgisini çekti. Düğün salonu tamamen doldurulan MHP’lilerin bir kısmı da dışarıda kongreyi takip etti.

Mali raporun okunmasının ardından Adayların yönetim kurullarının takdimi ve Adayların konuşmalarına geçildi.

Adaylardan Emekli Asker Mithat Ersöz yaptığı konuşmasında “Sorumluluğumuz ağır, aklı selim ile şahsi hesaplardan uzak yapacağınız tercihiniz görev bayrağını devralacak arkadaşlarımıza güç katacaktır. Sizler başarıya odaklanmış bir teşkilat yapısının özlemi içindeyseniz ona göre yapınız. Bu yarışın kaybedeni asla olmayacak, toplamda Türk Milletinin asli unsuru Ülkücü hareket kazanacaktır. Buradan ilan ediyorum kırgınlığa, küskünlüğe bizim gönlümüzde yok dedi.

Diğer Aday Emekli Bankacı Şefik Çalgın ise konuşmasında kendisini tanıttı ve “ Yaptığım iştişareler neticesinde beraber çalışacağım arkadaşlarla Cenab-ı Allah’ın izni ve Ülkücü İradenin görev vermesi ile ülküdaşlarım arasındaki her türlü kırgınlık ve diğer anlaşmazlıkları kaldırarak, birlik ve beraberlik içerisinde önümüzdeki dönemde Milliyetçi Hareket Partisini Mahalli seçim ve genel seçimlerde ilçemizin en büyük partisi yapılması için var gücümle çalışacağım” dedi.

Bir başka aday Gazeteci Turan Uçan ise Bor Mhp’nin ilçemizdeki farklı görüş ve düşüncelerden oy alabilen yegane parti olduğunu, gönül seferberliği başlatarak, birlik ve beraberliğin sağlanmasına vurgu yaptığı konuşmasına “ Hiçbir ülkücü kardeşimle mücadele içinde değilim. Bu kongreyi bir mücadele ortamı olarak da görmüyorum. Ülkücülerin mücadelesi geçmişte olduğu gibi ancak devletimizin bekası milletimizin refahı, huzuru için olacaktır.”diyerek. Türk Milliyetçiliği davasının her zaman hizmetçisi olacağını belirtti.

Adaylarının konuşması ve tanıtımının ardından Üç Aday da bir araya gelerek el ele tutuşup birlik beraberlik mesajı verdiler. Bu görüntü salonda bulunan partilileri çoşturdu, alkışlarla üç adaya da sevgi gösterisinde bulundular.

Divan Kurulunun Seçimler için oy kullanmasına davet etmesi ile oy kullanma işlemleri başladı.

Saat 17:00 gibi sonuçlanan oy kullanma işlemlerinin ardından

Seçimden Sonra MHP Bor İlçe Binasına gidildi.