Siyaset

Memleket partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Niğde’ye geldi.

Abone Ol

Memleket partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Niğde İl Başkanlığı Parti Binasının açılışı için Niğde’ye geldi.

Basın Mensuplarına açıklamalarda bulunduktan sonra Niğde Ziraat Odası Başkanlığını ziyarette bulunan Başkan Muharrem İnce, Niğde’deki çiftçiler hakkında Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar’dan bilgi aldı.

Çiftçiler hakkında Genel Başkan Muharrem İnce’ye çiftçilerin sıkıntılarını anlatan dosyayı Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, sundu.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar,‘‘ Niğde ürettiği ürünlerde Türkiye’de ilk üç sıralarda yer alıyor. Yüz ölçümüne bakıldığında küçük ama ürettiği ürünlere bakıldığında ürünleri değerli. Patates, lahana ve elma gibi ürettiği ürünlerde Türkiye’de en çok üretilen iller arasında. Bu ürünlerimizde en çok tüketilen ürünlerdir. Tarım anlamında bizleri ziyaret etmeniz bizleri çok memnun etti.’’ Dedi.

Tarımı Geliştirmeden Tarımsal Sanayisini Kurmadan Bu Ülkenin Kalkınması Mümkün Değil

Tarımı ne yazık ki iktidar stratejik bir sektör olarak görmedi diyen Genel Başkan Muharrem İnce; “ Bu benim ikinci Niğde ziyaretim. Daha önce de burada bir patates mitingi yapmıştık. Ama geldiğimiz noktada herkes şunu anlayacak ki güvenli gıda problemleri çıkınca raflar boşalınca herkes görecek gününü. Bu süreçte yakın. O kadar pahalı gübre olduğu sürece verim düşer ve çiftçi ekmez. 2006 yılında çıkan bir kanun var gayri safi hasılanın yüzde 1’i tarımı desteklemeye ayrılır diye. Ama ne yazıkki yüzde 1 bile olmuyor yüzde 0,4 oluyor. Bu yanlıştır, 85 milyona bakmak için önce çiftçinin değil bizim bakmamız gerekiyor.

Yani çiftçiye ucuz mazot, ucuz gübre, ucuz ilaç ve tohum vermediğimiz sürece bizlerde pahalı domates yeriz, pahalı patates yeriz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu sorunları çözeceğiz. Tarımı geliştirmeden tarımsal sanayisini kurmadan bu ülkenin kalkınması mümkün değil. Yani sanayide tarımsal sanayide turizmde hepsi birlikte olabilir.

Yani Niğde turizm merkezlerine en yakın mesafede en temel besinlerimizi üreten bir yer ama insanlar yoksulluk çekiyorsa gübre atamıyorsa, bu kış çiftçimiz gübre atamazsa yazın ekmeğin fiyatını görün siz. Ne yazık ki işi bilmiyorlar, tarımdan bir haberler.’’ Diye konuştu. Genel Başkan Muharrem İnce’ye Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar çiftçileri temsil eden traktör hediye etti. Ziyaret fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Genel Başkan Muharrem İnce daha sonra Perşembe pazarını gezerek esnaflarla bir araya geldi.