İlçe - Köyler

Kitreli Belediye Başkanı ile raportaj

Abone Ol

Kitreli Kasabası gezildiğinde etkilenilmeyecek gibi değil. Tarihin izleri kasabamızda var. Doğanın güzellikleri kasabamızda var. Sağlık için bilenlerin geldiği ve Hititlilere kadar uzandığı söylenen Uyuz Göleti ve çevresinde farklı sağlıklı sayılan su kaynakları var. Biz Belediye olarak önce yerel eksikliklerimize ağırlık verdik.

Kasabamızın Hititler, Asurlar, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de yerleşim birimi olarak kullanıldığına dair bilgiler mevcuttur. Asma Kayalıkların da kaya oyma yerleşme yerleri bu bölgede dündeki yaşamın izleri günümüze yansıtan en önemli kalıntılardır.

Uyuz Göleti bölgede en önemli şifalı olduğu örnekleri ile bilinen merkezdir. Kasabamız volkanik Keçiboydoran Dağının eteğine konumlanmıştır. Dağın eteklerine doğru yer alan Uyuz göleti çevrede bilinen bir şifa merkezidir.

Ulaşım yolu istenen düzeyde olmamasına karşın çevredende bilenler bu gölete gelerek hastalıklarına çare aramaktadır ki bu yere gelip iyi olduğunu söyleyen kişi sayısıda oldukça çoktur. MTA bölgede birkaç kez incelemede yaptı.İlginç olan bu suyun yakınlarında farklı özellikte sularında bulunduğunun saptanması oldu.

Kitreli tarihi, doğası,şifalı suları ,gezi alanları ile Niğde ilinin bölgeye açılan penceresi olacaktır. Çabamız çalışmalarımız bu yöndedir.Bende ilginize teşekkür ediyorum.