Bor Haber

Kemerhisar'da Alternatif Belediyecilik çalışmaları

Abone Ol

CHP Kemerhisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Kirazcı, önceki gün Kemerhisar’da gerçekleştirdikleri toplantı ile tüm Kemerhisar’ın yönetime katılacağı kent konseyi, genç, kadın ve çocuk meclislerinin oluşumunun sağlanacağı Alternatif Belediyecilik kavramını hayata geçireceklerini ifade etti.

Geçtiğimiz Cuma günü Cumhuriyet Halk Partisi Kemerhisar Belde Örgütü’nde yapılan birlik ve dayanışma toplantısında partinin yerel seçim stratejileri masaya yatırıldı. Toplantıya İl Başkanı Ünal Baykan, Bor İlçe Başkanı Hacı Çopur, Belde Başkanı Ramazan Oya ile 26 Ekim’de yapılan ön seçime katılan adaylar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belde Başkanı Oya; “Ön seçimde ki uyguladığımız yöntem uzun tartışmalar sonucu elde ettiğimiz bir yöntem olup, kaybedenin olmadığı bir ön seçim oldu. Kazanın CHP ve Kemerhisar olduğu bir demokrasi şöleni yaşadık” diyerek açılışı yaptığı toplantıda daha sonra Bor İlçe Başkanı Hacı Çopur söz aldı.

Çopur açıklamasında heyecanlı olduğunu belirterek; “27 Ekim’de demokrasinin beşiğinde, nasıl bir demokrasi olunur bunu Kemerhisar bir kez daha gösterdi. Kemerhisar tarih yazdı. Yerel seçimlerde 6 ok bayrağını dikmek bize nasip oldu. Kemerhisar dahil, Bor merkez ve tüm beldelerinde iddialıyız. Bu demokratik eylemi gerçekleştiren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan İl Başkanı Ünal Baykan; “ Tüm siyasi partilerin gıpta edeceği bir olayı hep birlikte başardık. 5 adayımız demokratik bir şekilde yarıştı ve sonuca 1 adayımız ulaştı. Buradan o arkadaşımız olan Beytullah Kirazcı’yı tebrik ediyorum. Bugün kü manzara da hepimiz tek yumruk, tek yürek olduk. Kazanan yine Kemerhisar olacak dedi.

Toplantıda son söz olarak bir konuşma yapan CHP Kemerhisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Kirazcı, gelinen süreci özetleyerek neler yapılması gerektiği konusunda partililerinden ve Kemerhisarlılardan fikir alışverişinde bulundu.

Ön seçimin gerçekleşmesinde katkısı olan Niğde Milletvekili Doğan Şafak ile, Bor İlçe Örgütüne özel teşekkürlerini sunan Kirazcı mücadele stratejisinin alternatif belediyecilik dönemi başladığını ifade ederek, diğer aday adayı arkadaşlarla beraber uzun ve yorucu bir maroton vererek Kemerhisar’a bir çok yenilik katacaklarını ifade etti.

Kirazcı; “Bugün Kemerhisar’a tam anlamıyla hakim bir örgütümüz var. Kaç seçmenimiz var, ne kadar gelirleri var, eğilimler neler, tarımsal üretim rekoltelerimiz ne, küçük baş ve büyük baş hayvan sayımız ne, kaç turistimiz Kemerhisar’a geliyor gibi onlarca nesnel veriye ve bu veriler ışığında yeni stratejiler geliştirmeye hazırız. Elbette bir yerel yönetim stratejisi geliştireceksek, bunu yönetilenlerle yani Kemerhisarlılarla birlikte yapmak zorundayız. Bunun için yeni bir siyasi terminoloji ortaya koyuyoruz. Alternatif Belediyecilik kavramı kim neyi, nasıl olmasını istiyorsa, demokratik bir şekilde talebini gerçekleştireceği bir yönetim anlayışını Kemerihsarlıların önüne koyacağız. Bu şu demek oluyor; Kent Konseyi kuracağız. Kurduğumuz kent konseyine bağlı olarak çocuk, kadın ve genç meclisleri oluşturacağız.