Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu BOR ve NİĞDE'de

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Niğde Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği temsilciliğinin açışılışa katılmak üzere Niğde’ye geldi.

Bor girişinde kalabalık partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Bor Bahçeli kahve de vatandaşlarla sohbet etti. Buradan Bor Eski Halkevi civarında bulunan kahvelere geçen Kılıçdaroğlu burada oturdu, çay içti vatandaşlarla sohbet etti.

Yanına 3 borlu bayanı alan Kılıçdaroğlu onların ve borluların sorunlarını dinledi. Burada bir emekli vatandaşın emeklilere sahip çıkın başkanım demesi üzerine Kılıçdaroğlu,

Bor’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, yeni anayasa çalışmalarında iktidar ve muhalefet arasında uzlaşma sağlanıp sağlanamayacağı yönündeki sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, TBMM'de pek çok konuda uzlaşmayla yasaların geçtiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu Bor ve Niğde’de çeşitli yerlerde durarak vatandaşlarla sohbet etti, Vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Gazetecilerin ülke gündemi ile ilgili sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği konusunda seçimlerde halka söz verdiklerini kaydederek, sözlerinin arkasında olduklarını bildirdi.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran 4 4 4 kademeli eğitim düzenlemesiyle ilgili bir başka soru üzerine de Kılıçdaroğlu, bu düzenlemenin Türkiye'yi geriye götüreceğini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, 4. sınıftan sonra çocukların kendi geleceğini tespitinde bağımsız kararlar alamayacağını iddia ederek, şöyle konuştu:

İlgili komisyonda bu teklifin ne kadar zararlı olduğunu, milli eğitim açısından ciddi sakıncalar doğurduğunu anlattıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu,

Kılıçdaroğlu, Sivas davasıyla ilgili bir soruyu,

Niğde’de Şehitler gününde Gaziler ve Şehitler Derneği açtı. Kılıçdaroğlu Niğde’de Paşakapı caddesinde Niğde Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği temsilciliğinin açılışını yaptı. Açılışa, Kılıçdaroğlu ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları, Niğde Milletvekilleri Doğan Şafak, Ömer Selvi, Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, CHP Yöneticileri, Partililer ve Vatandaşlar bulundu.