Spor

İşitme engelli öğrenciler Türkiye 3.’sü oldular

Abone Ol

İşitme engelli öğrenciler Futbol ve Atletizm’de Türkiye 3.’sü oldular 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı İşitme Engelliler Yıldızlar Spor oyunları Kütahya ilinde yapıldı.

Kütahya’da Türkiye geneli atletizm dalında 52 okulun katıldığı Atletizm 800 m. Kızlarda Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulu öğrencisi Derya Koçyiğit üçüncü oldu. Türkiye geneli 38 okulun katılımı ile gerçekleştirilen Futbol Turnuvasında ise Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulu üçüncü oldu. Okul öğrencileri turnuva sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’yi makamında ziyaret ettiler.

Kütahya’da düzenlenen futbol turnuvasında okullar 3 grup halinde eşleşerek mücadele etti. Grup elemeleri sonucunda Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulu yarı final sonrası Ankara takımı ile birlikte oynadıkları futbol müsabakası sonrası üçüncülük kupasını almayı başardılar.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan Okul Müdürü Murat Yusuf Tüzün, “Okulumuz spor alanında başarılara imza atmaktadır. Bu yıl öğrencilerimiz Kütahya’da düzenlenen spor oyunlarında derece elde ederek geri döndüler. Daha önceki yıllarda da derece elde ederek dönmüşlerdi. Öğrencilerimiz Atletizm Kızlar 800.m koşusunda üçüncü, futbol müsabakalarında ise üçüncü oldu. Bizleri makamında kabul eden ve sevincimizi bizler ile birlikte yaşayan başta Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci’ye, öğrencilerimizi ve onları çalıştıran Beden Eğitimi Öğretmeni Cemalettin Kaplan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğrencileri makamında kabul eden Ekinci, işitme engelli öğrencilerin elde etmiş oldukları başarıdan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.