Bor'da Yaşam...

Hemşerimiz Mahzar Gürgen Bayatlı Toprağa Verildi

Abone Ol

Milli Birlik Vakfı kurucularından ve Milli Görüş hareketinin önde gelen isimlerinden Mazhar Gürgen Bayatlı Florya'daki Basınköy Camisi'den son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım da katıldı. Aile üyelerine başsağlığı dileyen Yıldırım, Bayatlı'nın vasiyeti üzerine kardeşi Cevat Bayatlı'nın kıldırdığı cenaze namazında saf tuttu.

Namazın ardından Başbakan Yıldırım, Bayatlı'nın tabutuna bir süre omuz verdi. Bayatlı'nın cenazesi, Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

MAZHAR GÜRGEN BAYATLI KİMDİR? Milli Görüş hareketinin görünmez kahramanlarından biri olarak bilinen Mazhar Gürgen Bayatlı, sanayi ve ticaretle uğraşmayı tercih etti.12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra bir süre hapis yattı. Serbest bırakıldıktan sonra uzun süre Niğde’de yaşadı.

6 Nisan 2007’de dönemin Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın elinden eğitime yaptığı katkılardan dolayı TBMM Üstün Hizmet Ödülü aldı.Bayatlı, 23. Dönem Ak Parti Milletvekili Muharrem Selamoğlu'nun da eniştesi idi.Mazhar Gürgen Bayatlı, 1 Temmuz 1935 doğumlu idi.