Niğde Haber

Hem Seçildi Hem Ağladı

Abone Ol

Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı'nın 59'uncu Olağan Genel Kurul toplantısında gergin anlar yaşandı. Kooperatif Başkanlığı için mevcut Başkan Murat Zeren ile müdür görevinde bulunan Hüseyin Arı yarıştılar.

Başkan adaylarından Hüseyin Arı, gündemin seçim maddesine gelindiğinde başkan çekildiğini söyleyerek salondan ayrıldı. Böylece Kooperatif Başkanlığı yarışına tek aday olarak katılan Murat Zeren, Sınırlı Sorumlu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı'na yeniden seçildi.

ir grup seçimin kapalı seçim olmasını isterken, diğer grupta açık usul olması konusunda gerginlik çıkararak Hüseyin Arı'yı yuhaladı. Genel kurulda sık sık seçmenler tarafından adaylar lehine yapılan sloganlardan dolayı aksama yaşandı. Aday Hüseyin Arı adaylıktan çekildikten sonra mevcut Başkan Murat Zeren, hem seçildi hem de seçmenlerine sarılarak ağladı.

Seçmenleri tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Zeren ezilme tehlikesi yaşadı. Zeren "Bugün çok özel bir gün. Benim için yeniden Murat Zeren'i hatırlatan gün oldu. Bana destek veren, vermeyen tüm esnaf sanatkarın her zaman emrindeyim, hiç birinin hakkını ödeyemem." dedi.

Yapılan seçimler sonunda Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Murat Zeren, Turgut Taygur, Ramazan Tanrıverdi, Vedat Ateş, Köksal Kılıç; Denetim Kurulu asil üyeliklerine Kadir Yamaner, Ali Çayır, seçildiler.