Niğde Haber

Helikopterden Düşen Askerin Kask Kamerası Bulundu

Abone Ol

Niğde Demirkazık dağında 8 Haziran 2019 tarihinde ayağı kırılan dağcıyı kurtarmaya çalıştığı sırada Helikopterden düşerek Şehit olan 30 yaşındaki Astsubay Uğur Görkem Harmankaya’ya ait Kask kamerası, matara bulundu.

Niğde’de geçtiğimiz günlerde İstanbul ilinden Niğde’ye gelerek Çamardı ilçesi Demirkazık dağına tırmanış yapan Fehmi Efe isimli Profesyonel dağcı tırmanış esnasında Helikopterden düşerek Şehit olan Astsubay’a ait olan kask kamerası, Matara ve 1 adet sedye buldu. Dağcı efe göğüs cihazı, Kask kamerasını yetkililere teslim etti.

Profesyonel Dağcı Fehmi Efe; “ Ekim ayının 4’ünde İstanbul’dan aracımla çıkıp Demirkazık Karayalak kamp alanına geldim. Ayın 7’sinde Pek Bulvarı Büyük Demirkazık dağına tırmanırken solumda bir Sedye gördüm ve biraz daha ilerledim ve sağ tarafımda kayanın üzerinde Siyah bir Kamera gördüm ve aldım. Biraz daha tırmandıktan sonra ise yarısı kırılmış vaziyette içerisinde su dolu matara buldum. Daha önce burada bir kaza olduğunu ve bir Astsubayımızın burada şehit olduğunu duymuştum ve bu kamera o Astsubayımıza ait olabileceğini tahmin ettim ve aldım ve çantama koydum. Tırmanışıma devam ettim ve zirvemi yaptım. Ayrıca daha önceki tırmanışımda da göğüs kısmına takılan kameraya ait olan bir cihaz bulmuştum. Onunla beraber kask kamerasını ve göğüs kısmına monte edilen cihazı yetkilileri tutanak karşılığında teslim ettim.

ŞEHİDİN ANISINA ZİRVEYE TÜRK BAYRAĞI DİKTİ Ayrıca bu şehidimizin anısına Büyük Demirkazık dağının zirvesine Şehit Astsubayımızın anısına özel yapılmış direkle birlikte çıkartım ve Şehidimizin anısına Büyük Demirkazık dağının zirvesine diktim ve al bayrağımız şehidimiz anısına dalgalanıyor. Astsubayımızın şehit olması çok üzücü bir olay. Bizim dağcı arkadaşımızı kurtarırken talihsiz bir olay sonrası Şehit oldu. Onun anısı için Büyük Demirkazık dağının zirvesine Türk Bayrağını diktim. Buradan şehidimizin ailesine de başsağlığı diliyorum” dedi. OLAY Niğde Demirkazık dağında ayağı kırılan dağcıyı kurtarmaya çalışan bir asker helikopterden düşerek hayatını kaybetti. Bülent Tuncer isimli dağcı Demirkazık dağının 3300 metresinde tırmanış esnasında kaza geçirdi. Ayağı kırılan dağcıyı kurtarmak için Konya’dan askeri helikopter sevk edildi. Bölgeye giden helikopter yaralı dağcıya kurtarma esnasında helikopterde görevli 30 yaşındaki Astsubay Uğur Görkem Harmankaya, helikopterden düştü. Yaralanan Astsubayı ayni helikopterdeki askerler tarafından kurtarılarak Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Tedavi altına alınan Astsubay Harmankaya kurtarılamayarak şehit oldu.