Niğde Haber

Geridönüşüm Niğdeliden Sorulur

Abone Ol

Türkiye ve Anadolu Geri Dönüşümcüler Birliği Federasyonu Grand Otel’de düzenlediği iftar programında çeşitli siyasi partilerin eski ve yeni milletvekillerinin yanı sıra yerel basın temsilcilerini ve geri dönüşüm sektörü çalışanlarını bir araya getirdi.

Federasyonun, Birinci Olağan Genel Kurulu havasında gerçekleştirdiği iftar yemeğine Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, 21. Dönem MHP Niğde Milletvekili Mükerrem Levent, Ak Parti 22. Dönem Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin, Anadolu Geri Dönüşümcüler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Aday, Yeni Yıldız Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arif Hikmet Kanaatbilen, Yeni Yıldız Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş Kanaatbilen ve davetliler katıldı.

Katılımcılar ve davetlilerin birlikte yaşadığı iftar heyecanının ardından Türkiye’nin geri dönüşüm işinin artık Niğde’nin evladından sorulduğun dile getiren Ak Parti 22. Dönem Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin, “Anadolu’nun ot bitmeyen duman tütmeyen kurak topraklarından yıllar önce çıkarak Türkiye’nin dört bir yanına dağılarak kimsenin alıp satmadığı şeyleri kendisine ekmek parası edinenlerin bugün gelmiş olduğu noktayı önünüze sermek istedik. Arkadaşlarımız bir araya geldiler, bu işi daha profesyonelce yapma kararı aldılar. Türkiye’nin geri dönüşüm işi artık Niğde’nin evladından soruluyor. Türkiye’nin 81 vilayetinde Türkiye Geri Dönüşümcüler Birliğini kurduk, ardından Geri Dönüşümcüler Birliğini Federasyon yaptık sonra Anadolu Geri Dönüşümcüler Federasyonu olarak ikinci federasyon kuruldu. Yakında üçüncü federasyonumuz olurunu alıyor ve bunun akabinde konfederasyon oluyoruz. Gelinen nokta ilimiz ve ülkemiz adına gurur duyulacak ölçüde” dedi.

Geri dönüşümcülerin insanlara en iyi hizmeti sunan bir iş adamı grubu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan 21. Dönem MHP Milletvekili Mükerrem Levent “Geri dönüşüm geleceğe büyük yeni teknolojilerle taşınacaktır” dedi. Geri dönüşümcü çalışma grubu için yola çıktıklarını vurgulayan Levent, “Hurdacı dendiği zaman artık hor görülen, hor bakılan, dışlanan, kovalanan insanlar değil, hurdacıların eli öpülen insanlar olduğunu bu ülkeye hatırlatmak üzere yola çıktı. Bu konuda da 1 sene içerisinde başarılı olduk. Sokakta kağıt toplayanlar, insanlar tarafından sevgiyle anılmaya başlandı çünkü dünyada geri dönüşümün entegrasyonu başladı. 7 milyara dayanan dünya nüfusunda artık gıda maddeleri ve yer altında bulunan hammaddeler insanları besleyemez duruma geldi. Bizler bu yapının içerisinde en büyük payı alan insanlarız yani geri dönüşümcü ailesi olarak Türkiye’de en büyük fedakârlığı yapan milli gelire en büyük katkıyı veren, dış ticaret açığını en aza indiren, ithalatı frenleyen grubuz” diye konuştu.

Anadolu Geri Dönüşümcüler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Aday ise “Biz geri dönüşücüler olarak bütün illerde teşkilatlanmalarımızı yapıyoruz. Konfederasyonumuzu en kısa samanda faaliyete geçirmek için çalışmalarımız sürüyor. Bu sayede Ankara’daki sorunlarımızı bir bir aşacağız” dedi.