Niğde Haber

Fotoğraflarla Niğde'den 15 Temmuz Kutlamaları

Abone Ol

Demokrasi Nöbetçilerine Meydan Dar Geldi 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. Yıldönümünde, Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen “Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliği, binlerce vatandaşı Ömer Halisdemir Meydanı’nda bir araya getirdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı doldurarak terörü lanetleyen Niğdeliler, vatana ve millete olan bağlılıklarını bir kez daha gösterdi.

ANMA KOŞUSU VE DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ Niğde Valiliği’nin Niğde Belediyesi ile birlikte düzenlediği “Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri, Niğde Şehitliği’nden başlayıp Ömer Halisdemir Meydanı’na kadar devam eden Anma Koşusu ile başladı.

Anma Koşusu’nun ardından, Saat 21.00’de Derbent Kavşağı’nda toplanan vatandaşlar, protokol üyeleriyle birlikte ‘Demokrasi Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaştan oluşan kortej, Niğde Belediyesi Mehter Takımı’nın öncülüğünde Ömer Halisdemir Meydanı’na kadar yürüdü. Ellerinde Türk bayraklarıyla Ömer Halisdemir Meydanı’nı dolduran vatandaşların Demokrasi Yürüyüşü adeta görsel bir şölene dönüştü.

Ömer Halisdemir Meydanı’nda tamamlanan yürüyüşün ardından protokol üyeleri ve şehit yakınları, meydana kurulan dev platformda vatandaşları selamladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Ömer Halisdemir Meydanı’nda gerçekleştirilen demokrosi nöbeti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden demokrasi nöbetinde MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör ve AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Yıldız günün anlam ve önemine dair birer konuşma yaptı. Daha sonra platforma davet edilen Kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir de bir konuşma yaptı.

. Konuşmasına “Değerli Niğdeli hemşerilerim, sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan bütün Türkiye’ye teşekkür ediyorum” diye başlayan Hasan Hüseyin Halisdemir “Sizlere teşekkür ediyorum; Bir yıldır bizleri desteklediğiniz için. Çok değerli Annelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni doğan çocuklarına yüzde 60 Ömer Halisdemir ismini kattıkları için” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in konuşmasının ardından platforma davet edilen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise 15 Temmuz’un Malazgirt Zaferine, İstanbul’un Fethine, Kurtuluş Savaşı’na, Çanakkale Savaşı’na bir selam olduğunu belirtti.

Hain darbe girişiminin ardından tam bir yıl geçtiğini anımsatan Başkan Akdoğan, 15 Temmuz 2016’dan bu yana tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de de birlik ve beraberliğin sesinin yükselerek devam ettiğini belirtti. 15 Temmuz’un milletin gücünü gözardı edenlere, hain girişimlere kalkışanlara yine millet tarafından verilen önemli bir ders olduğunu anlatan

anlatan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “15 Temmuz, Türk milletinin tarihindeki sayısız destanlara ilave edilmiş bir destandır. Dünya tarihinde hiçbir millete nasip olmayan, darbenin halkın darbesiyle bastırılan gündür” diye konuştu.

BU MİLLET İÇİN NE KADAR ÇALIŞSAK AZDIR “Türk milletinin birlikteliğinin, bayrak, vatan, millet ve ezan sevgisinin karşısında omuzlarımızdaki yük daha da artıyor” diyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Bu millet için ne kadar çalışsak azdır. Gece gündüz demeden sizlere hizmetkar olma yolunda çalışma azmimiz daha çok artıyor. Millete daha çok borçlanıyoruz” şeklinde konuştu.

FETÖ’nün hain darbe girişiminin ardından, vatanını, bayrağını, devletini seven Türk milletinin hangi düşünceye sahip olursa olsun meydanlarda kol kola girerek, terörün karşısına dikildiğine vurgu yapan Başkan Akdoğan, “Bu alanlarda bu millet bir olduğu müddetçe, kim nerede ne planı yaparsa yapsın, Haçlı ruhu ne kadar canlandırılmaya çalışılırsa çalışılsın, Türk milleti karşısında her zaman mağlup oldukları gibi yine mağlup olacaklardır. Bu milletin sırtını yere getirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” diye konuştu.

Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutan Vekili J. Yarbay İhsan Çanak, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, MHP İl Başkanı Ali Güngör, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşları vatandaşın katıldığı demokrasi nöbetinde son konuşmayı Vali Yılmaz Şimşek yaptı.

Vali Şimşek, “Hain darbe girişiminde büyük kahramanlık sergileyerek bu darbe girişimin seyrini değiştiren ve bu anlamda da ülkemizin kaderini değiştiren Niğde’mizin gururu Ömer Halisdemir'in memleketinde olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz hain darbe girişiminde FETÖ mensubu teröristler tarafından şehit edilen Niğdeli 6 demokrasi şehidinin özgeçmişleri platforma yansıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının platformdan canlı olarak izletildiği etkinlikte saatler 00.13’ü gösterdiğinde ülke genelinde olduğu gibi Ömer Halisdemir Meydanı’nda da sala okundu.

Niğde Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterileri ve din görevlilerinin okuduğu dualarla sabah namazına kadar devam eden Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce kurulan ikram çadırında, yiyecek ve içecek dağıtıldı.