Siyaset

Faruk Akdoğan Aday Adaylığını Açıkladı

Abone Ol

Belediye Başkanı Akdoğan Yeni Dönem Projelerini Açıkladı Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde AK Parti’den Belediye Başkan aday adaylığı için resmi başvurusunu AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir’e yaptı. Beraberinde Belediye Meclis üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte AK Parti İl Başkanlığı’na gelen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ve il, ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Aday adaylığı başvurusunda bulunan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “5 yıl önce bu yolculuğa hep beraber çıktık. Yola çıkarken bizler sizleri mahcup etmeyeceğiz dedik. Sizlerin başını öne eğdirmeyeceğiz dedik. Niğde’mize bizden önceki dönemlerde 20 yılda yapılanı 5 yılda yapacağız dedik. Bu sözü verdik ve sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğu içerisinde aranızdayız. Bu güne kadar yaptığımız icraatlarda veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işin içerisinde olmadık. Ter temiz bir Niğde Belediyesi oluşturduk. İnsanımıza hizmet eden bir Niğde Belediyesi oluşturduk ve Başkanlık makamını bir üstünlük olarak görmüyoruz. Biz orasını hizmet makamı olarak görüyoruz ve sizlerin hizmetkârı olacağız olduk ve olmaya da sizlerin desteğiyle devam edeceğiz. Elbette ki bu süreç içerisinde Niğde Belediyesine ve şahsıma gelen taleplerin tamamını karşılayamamış olamayabiliriz. Esas olan Niğde’mize hizmet etmektir. Niğde’mizi büyük bir kasaba görüntüsünden bir şehir görüntüsüne büründürmektir. Bunun böyle olduğunu hep beraber görüyoruz. Niğde’miz nereden nereye geldi. Bu şehirde asfalt üzerinde yürünmezdi geçilmezdi.

Tüm yollarımız kilitli taşlarla kaplı ve onların da birçoğu bozulmuş durumdaydı. Bu gün baktığımız zaman Niğde’miz sıcak asfalta kavuştu. Beton asfalta, kaldırıma, sosyal tesislere, arıtma tesislerine kavuştu. Hizmetlerimiz saymakla bitmeyecek kadar fazla. Biz sadece Belediyemizin cari giderleri dışında Niğde’mize 110 Trilyonluk 4 buçuk yılda yatırım yaptık. Bundan 5 yıl önce Niğde Belediyesinin toplam bütçesi 20 Milyon TL yatırıma harcanan para 4 Milyon TL. Geçmiş bütçeye ve yatırımlara göre bizim de 20 Milyon TL’lik yatırım yapmamız gerekirdi ama biz ne yaptık Niğde Belediyesinin Bütçesini 4 kattan fazla artırarak ve bütçemizin büyük bir bölümünü de sizlere hizmet olarak dönüştürdük ve dönüştürmeye devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Niğde’mizde çok daha güzel şeyler olacak” dedi.

Belediye Başkanı Akdoğan; “Niğde’mizde içme sularını çeşmelerimizden rahatlıkla içebiliriz. Herkes belediyenin önünde asbestli, paslanmış, çürümüş boruları gördü. Geçmiş dönemlerde bu borulardan akan suları içiyorduk. Bu gün 110 kilometre Niğde’mizde içme suyu hattı yenilemesi yaptık. Bu çok önemli bir konu. Sağlığımızı ilgilendiren bir konu. Dolayısıyla Belediye olarak önce sağlığımıza önem verdik ve Niğde Belediyesinin içme suyunun kalitesini artırdığımız gibi su ulaşmayan mahallelerimizde de suyu akar hale getirdik” şeklinde konuştu.

Başkan Akdoğan; “İnönü Mahallemize 2000 kişilik bir sosyal tesis yaptık ve bu tesisimizde Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir konser verildi. Bu tesis gibi diğer mahallelerimize farklı sosyal tesisleri biz kavuşturduk. Niğde Belediyesinin bizden önceki dönemde akaryakıt almaya imkanı yoktu. Ama bu gün bakıldığı zaman Niğde Belediyesi akaryakıt alımı için ihale açtığında tüm yerli firmalar ihaleye katılarak kendi aralarında yarışıyorlar. Niğde Belediyesi önceki dönemlerde çalıştırdığı işçilere maaşını ödeyemeyip karşılığında arsa verirken, bizim dönenimizde işçilerimizin maaşı 1 saat bile gecikmeden birkaç gün önce ödendi. İşte bu farklılığı AK Parti Belediyeciliği ortaya koydu” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Sizlere hizmete yeniden talibim. Sizlerin hizmetkârı olmaya yeniden talibim değerli kardeşlerim. Ben eğer ki bu coşkuyu burada görmeseydim. Halkımızın bu teveccühünü görmesem bu kadar yoğun talebini görmesem yeniden ortaya aday olarak çıkmazdım. Ama çarşı esnafı ziyaretlerimizde, ev ziyaretlerimizde, mahalle ziyaretlerimizde, çarşı ve pazar ziyaretlerimizde halkımızın yeniden bu göreve talip olmamızı ve şehrimize daha çok hizmet etmemiz noktasında bizden talepleri oldu. Biz de halkımızın hemşerilerimizin bu talebini geri çevirmeyerek inşallah bu göreve yeniden talip olma kararı verdik. Bu karar sizin kararınız değerli kardeşlerim. Bu kararı bana verdiren sizlersiniz. Bizde bu talepler doğrultusunda sizlerin hizmetkârı olma noktasında inşallah önümüzdeki 5 yılda sizlere ve Niğde’mize, memleketimize hizmet edeceğiz. Hizmetkâr olacağız. Bu düşünceyle çalışacağız. Çalmayacağız çaldırmayacağız. Geçtiğimiz 4 yılda nasıl hizmet ürettiysek bundan sonra da hizmet üretmeye devam edeceğiz. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Gurur duyulacak kişiler sizlersiniz. Biz sizin eseriniz olarak buradayız. Bunun böyle bilinmesini istiyorum” dedi.