Niğde Haber

Eğitim-Sen'den Kadınlar Günü Kutlaması

Abone Ol

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle KESK'e bağlı Eğitim-Sen Kadın Sekreterliği tarafından kalabalık bir toplulukla Niğde Hükümet Meydanında bir basın açıklaması yapıldı.

Eğitim-Sen binasından ellerinde tutuklanan Kesk yöneticilerinin fotoğraflarının olduğu dövizlerle slogan atarak Niğde Cumhuriyet Meydanına gelen Eğitim-Sen’liler burada bir süre slogan attılar.

Niğde Cumhuriyet Meydanda Tülin Şahin Yücetürk’ün okuduğu basın açıklamasında ; “Kadınlar olarak, bugün bir kez daha baskıya, sömürüye, emeğimizin görmezden gelinmesine artık yeter diyoruz. Bugün 8 Mart Kadınların birlik, mücadele ve dayanışma gününde, biz kadınlar taleplerimizi dile getirmek, her türlü baskı ve sömürüye karşı çıkmak için alanlardayız.

Bizler bugün hem evde hem de işte çalışan kadınlara erken emeklilik, ev kadınlarına zorunlu sağlık sigortası ve 50 yaşında koşulsuz emeklilik, işyerlerinde çalışanların cinsiyetine bakılmaksızın kreş, yaşlıları, hastaları, engellileri kadın bakımına terk etmeyen sosyal olanaklar, erkek ve kadınların cinsiyetlendirilmeyen eşit iş bölümü yapılması için alanlara çıktık.

Şiddete baskıya, eşitsizliğe karşı çıkıyor, susmuyoruz. Eril zihniyete sesleniyoruz, siz kadın katillerini, tecavüzcüleri korumaya devam edin bizde her fırsatta teşhir etmeye devam edeceğiz. Devletin ve anayasaların görevi, yarısı kadın, yarısı erkek olan yurttaşlar arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırmaktır. Birini, diğerine anayasa zoruyla bağımlı kılmaya çalışmak değil, kadınlardan yana bir anayasa için alanlardayız” dedi.

Sık sık hükümet aleyhinde sloganlar atılırken, Tutuklanan Kesk yöneticilerinin serbest bırakılması istendi. Tülin Şahin Yücetürk’ün basın açıklamasını okumasının ardından, Eğitim-Sen üyesi kadınlar davul zurna eşliğinde halay çektiler.