Niğde Haber

Çorba Pınarı İş Adamlarına Tanıtıldı

Abone Ol

Niğde Belediyesi tarafından açılan Çorba Pınarı, düzenlenen programla işadamlarına tanıtıldı

Programa Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Yiğit, Cengiz Ecemiş, Yakup Yerlikaya, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Atıcı, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kirazcı, Belediye Meclis Üyeleri ve iş adamları katıldı.

Sosyal hizmetler konusunda da Niğde Belediyesinin önemli çalışmalara imza attığını belirten ve çorba pınarı adı altında kurulan aşevi hakkında bilgi veren Başkan Akdoğan; “Düzenlediğimiz bu programın amacı burayı iş adamlarımıza, hayırsever halkımıza göstermek duyurmak istedik. Burasının adını biz Çorba Pınarı koyduk. Değişik illerde bu ve buna benzer örnekler var. Burada şunu yapıyoruz. Niğde Belediyesi bütçesinden buraya bir kuruş para aktarmadan Niğdeli iş adamlarımızdan, hayırsever halkımızdan, sanayicimizden, tüccarımızın desteğiyle günlük 1200 civarında özellikle çocuklarımıza ücretsiz çorba veriyoruz. Burada çorba ikramı sabah namazından sonra başlıyor saat 09.00’da bitiyor ve 11.00’de başlıyor 14.00’de tamamlanmış oluyor.

Niğde Valisi Alim Barut; “Böyle bir hizmeti gerçekleştirdiği için Belediye Başkanımıza öncelikle teşekkür ediyorum. Burada hizmet veren ekip yoruluyorlar ve gayret gösteriyorlar onlara da çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin emeklerini zayi etmesin. Gerçekten insan düşündüğü zaman 120 bin nüfuslu bir şehir merkezinde böyle bir hizmet veren yer büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Çünkü yolcu var, parasız var, parasını düşüren var. Bu hizmet sadece çorba pınarı değil, bir anlamda hayır pınarı. Hayır yapacaklar içinde bana göre burası sevap pınarı. Bende bu pınardan faydalanmaya herkesi davet ediyorum. Bu pınar hiç durmasın sürekli aksın diyorum” şeklinde konuştu.