Bor Haber

Borlu Ahmet Kuddusi Hz. Türbesi Yenilendi

Abone Ol

Bor Belediyesi şehrin güzelliklerini ortaya çıkarmaya devam ediyor. Borlu Şeyh Ahmet Kuddusi Hazretlerinin 1980 yıllarda yapılan ve çok kötü durumdaki türbesi Bor Belediyesi tarafından yenilendi.

Bor İlçesinin yetiştirdiği önemli kişilerden olan Borlu Ahmet Kuddusi Hz. ‘nin Bor İlçe merkezinde bulunan türbesi Bor Belediyesi tarafından estetik şekilde içi ve dışı yenilenerek vatandaşların ziyaretine açıldı.

Görenlerin büyük beğenisini toplayan türbe, eskitme taş görünümlü şekliyle Bor İlçesinin sembol tarihi eserleri arasına girdi. Türbenin içinde Ahmet Kuddusi Hazretlerinin hayatını anlatan, levhalar ve bazı eşyaları bulunuyor. İşlemeli tavanı ve İslami motifleri taşıyan planı ile Bor İlçesinin güzelliğine ve manevi havasına bir örnek daha dahil edildi.

Bilindiği üzere, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, göreve geldiğinde, Bor İlçesinde bulunan Paşa Cami ve çevresini, Üstün Parkı, Üstün Park altında bulunan türbeyi, Yeni Mahalle Mezarlığını, Şelale Parkı, Şehit Cihangir Bekiş çeşmesini aynı tarz yapılar ile yenilemiş, Belediye binası da dahil olmak üzere ışıklandırmıştı. Yapılan bu tür çalışmalar ile Bor İlçesi hem manevi bir hava kazanmış hem de görüntü olarak çok estetik bir şehir halini almıştı.