Bor Haber

Bor'da Öğretmenler Günü Kutlamaları Fotoğrafları

Abone Ol

Bor İlçesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları yapıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile yapılan kutlama etkinliklerinde ilk olarak eski hükümet meydanında bulunan Atatürk büstüne sabah09:30’da Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi konulması ile başladı.

Çelenk konulmasının ardından kutlamalar Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezine geçildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile program başladı.

Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak burada yaptığı konuşma da” Öğretmenlerin bilginin üretilmesi, geliştirilmesi gelecek nesillere aktarılması aşamasında büyük pay sahibi olduğunu söyledi. Toplumun ; değişiminin, çağdaşlaşmanın, daha ileri hedeflere ulaşma da bilgi ve teknoloji çağına uygun güzel geleceklere hazırlayanlar olduğunu belirttiği konuşmasında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete göçen öğretmenler ile depremde ve terör olaylarında hayatını kaybetmiş öğretmenlere de rahmet diledi ve bütün öğretmelerin gününü kutladı.

Emekli öğretmen Yaşar Ekener’de program da bir konuşma yaptı. Emekli Öğretmen Ekener emekli olarak çağrıldım ancak öğretmenin emekli olduğunu sanmıyorum. Beşikten mezara kadar eğitimciliğe devam ediliyor. Öğretmenlerin hem eğitimci hem de öğreticidir. Öğretmen öğretirken eğitir. Zaten bakanlığımızın adı Milli Eğitim Bakanlığıdır. Sadece ve sadece eğitim insanlara mahsustur. Emekli olduktan sonra eğittiğiniz kişileri görüyorsunuz. Eğer birileri sizin önünüze geçiyor elinizi öpüyorsa iyi bir eğitimcisiniz, eğer sizle karşılaşmamak için yol değiştiriyorsa bunun hesabını iyi yapmak lazım bu da öğretmenlik döneminde yapılır” diyerek bütün öğretmenlerin öğretmenler günü kutladı ve günün önemine binaen bir şiir okudu.

Göreve yeni başlayan öğretmenler adına stajer öğretmenlerden Çukurkuyu75. Yıl Gözükara Lisesi Edebiyat Öğretmeni Canan Eroğlu bir konuşma yaptı.

Program da Resim, Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Garnizon Komutanı Fatih Dağlı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak tarafından plaketleri verildi.

CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk nezdinde bütün öğretmenler adına Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak’a çiçek takdim etti.

Bor’da görev yapan stajer öğretmenler topluca yemin etti. Stajer öğretmenlerin yemin töreninin ardından, Bor Toki Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programa geçildi. Okul öğrencilerinin oynadığı “Canların adaletsizliği” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Bor Toki Anadolu Öğretmen Lisesinin hazırladığı Oratoryo ve müzik dinletisi büyük ilgi gördü.

Programa Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Garnizon Komutanı İkmal Albay Fatih Dağlı, Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Bor Müftüsü Sabahattin Kesti, İl Genel Meclis Üyeleri Tevfik Avanoğlu ve Ferhat Kavaklıoğlu Bor TSO Başkanı Emrah Çalapkulu, Chp Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, Okul Müdürleri, öğretmen ve veliler katıldı.

Öğretmenlerin ve Öğrencilerin büyük emeklerle hazırladığı çok güzel program da az sayıda öğretmen görmek de düşündürücü idi.