Kültür Sanat

Bor'da Muhteşem Mevlit Programı

Abone Ol

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda İlahiyatçı Yazar İbrahim Kocabıyık ve İlahi Sanatçılar Ahmet Kemal ve Cahit Nazlı sahne aldı.Programda yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’in (s.a.v) güzel ahlakı ve örnek kişiliği anlatıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) doğumunun idrak edildiği gece münasebetiyle İlahiler okunup bol bol Selat-u Selam getirildi. Manevi duyguların en üst düzeye çıktığı programa katılan yüzlerce vatandaş da, bol bol dualar ederek Peygamber Efendimiz’i (s.a.v) andılar. Kur’an-ı Kerim ve ilahilerle eşsiz bir coşku yaşatıldı.

Program sonunda Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat , anlamlı ve bir o kadarda önemli organizasyonda halkın gösterdiği katılım sonucu misafirlere teşekkür etti.Başkan Erat , Belediyemiz ve Umut-Der işbirliği ile düzenlemiş olduğumuz Mevlid Kandili programında bizleri yalnız bırakmayan çok kıymetli halkımıza , çok değerli protokolümüze , bu anlamlı gecede sahne alan İlahiyatçı Yazar İbrahim Kocabıyık hocamıza , ilahi sanatçıları Cahit Nazlı ve Ahmet Kemal'e , Zaman Gazetesi Bor temsilciliğimize , Umut-Der ve çok değerli yönetimine , duaları ile bizlere gönül sevgisini gönderen ve bu anlamlı gecede emeği geçen herkese ama herkese tek tek can-ı gönülden teşekkür ediyor , sonsuz şükranlarımı sunuyorum dedi.

Herkesin Mübarek Mevlid Kandili’ni kutlayan Başkan Erat , “Mevlid Kandili Anma Programı gibi anlamlı ve önemli geceye Umut - Der ile birlikte ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyuyorum. Bu gecede varoluş sebebimiz olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in doğum gününü en güzel şekilde idrak ederek, Sevgililer Sevgilisinden aldığımız sevgiyi kendi sevdiğimize de en güzel şekilde ifade etmeliyiz. Bu vesileyle herkesin mübarek Mevlid Kandili kutlu olsun” dedi

Umut-Der tarafından Başkan Erat'a katkılarından dolayı plaket ve çiçek takdim edildi.Plaket ve çiçek takdiminden sonra Bor Belediyesi tarafından programda sahne alan sanatçılara hediyeler takdim edildi.Sanatçılara hediyelerini Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen , Bor Kaymakamı Muammer Balcı , Gesiad Başkanı Mustafa Şan ve Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun verdi.

Bor Belediyesi ve Umut-Der , Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğumunun yıl dönümü münasebetiyle ‘Mevlit Kandili Anma Programı’ düzenledi. Bor Belediyesi ve Umut-Der ev sahipliğinde Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde düzenlenen programa , Bor Kaymakamı Muammer Balcı , Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat , Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen , İl Genel Meclis Üyeleri Tevfik Avanoğlu , Ferhat Kavaklıoğlu , Sabri Bozdağ , GESİAD Başkanı Mustafa Şan , Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Ergun ,Bor Belediyesi Meclis Üyeleri , Konaklı Belediye Başkanı Feridun Bilge, Zaman Gazetesi Bor Temsilcisi Bekir Kuddar , Umut-Der Başkanı Azmi Şaban , Bor İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti , Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emrah Çalapkulu ve çok sayıda vatandaş katıldı.