Asayiş-Kaza

BOR'da Motor Sürücülerine Ceza Yağdı

Abone Ol

Bor Trafik Polis Ekipleri ehliyetsiz ve ruhsatsız motosiklet sürücülerine göz açtırmıyor. Kontrollerini artıran polis ekipleri, motosiklet kullanıcısına cezai işlem yaparken, ehliyetsiz ve ruhsatsız araçları trafikten men ediyor.

Yazın gelmesiyle birlikte Bor’da motosiklet sayısında artış yaşanıyor. Trafikte motosiklet ve mobilet kullanıcılarının karıştığı kazalar polisi harekete geçirdi. Son dönemlerde meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin motosiklet kullanıcısı olması, polisi, daha radikal önlemler almaya yöneltti.

Bor’da trafik kurallarına uymayan, ehliyetsiz motosiklet kullananlara polis izin verm,yor.Kentin değişik noktaların da trafik kontrolleri yapan trafik polis ekipleri , ehliyetsiz ve ruhsatsız araç ve motosiklet sürücüsü kişilere cezai işlem uyguluyor.

İlçe merkezinde Türkiye ortalamasının çok üzerinde motosiklet kullanıcısının bulunduğu, meydana gelen ölümlü motosiklet kazalarında küçük yaşta ve hiçbir önlem almadan trafiğe çıkan sürücülerin önemli rol oynadığı belirtilmektedir.

Bor İlçemiz, ülkemizde en fazla motosikletin olduğu şehirlerden bir tanesi. Havaların ısınması ile birlikte özellikle gençler trafik kurallarına uygun olmayan araç sürüşü davranışlarında bulunuyor. Hal böyle olunca trafikte meydana gelen kazalarda motosiklet kullanıcılarının ihlalleri önemli yer tutuyor. İlçemizde Trafik Polislerimiz trafik denetimlerimizi artırdı. Ehliyeti olmayan motosiklet kullanıcılarına fırsat vermiyor.

Trafik Polisi Yetkilileri açıklamasında; Vatandaşlar ve Aileleri uyarıyoruz. Kesinlikle küçük yaşta çocuklarının motosikletle trafiğe çıkmasına müsaade etmesinler. Yaşanan acı olaylar sadece aileleri değil hepimizi üzüyor. Biz ceza kesmek istemiyoruz. Bu konuda vatandaşımıza düşen görevler var. Bizim tüm ikazlarımıza rağmen kurallara uymayanlara da ceza kesmek durumundayız. Dedi.