Bor Haber

Bor'da Gaziler Günü Kutlandı

Abone Ol

Tüm yurtta olduğu gibi Niğde'nin Bor ilçesinde de Gaziler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Bor eski hükümet meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene; Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Garnizon Komutanı İkmal Albay Fatih Dağlı, Bor Belediye Başkan V. Oğuz Ergun, İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Halil Özdamar, Cumhuriyet Başsavcısı Nazmi Savacı, Askeri Erkan, Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Ergun, CHP İlçe Başkanı Hacı Çopur, MHP İlçe Başkanı Şefik Çalgın, Atatürkçü Düşünce Derneği Bor Şube Başkanı Ganime Şeren, sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler, vatandaşlar ile Gaziler, Şehit ve Gazi aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gaziler adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gazi Vedat Akan, " Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1921 tarihinde, Sakarya Meydan Muharebesi'nde düşmanı bozguna uğratan kahraman ordumuzun Muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanını tevcih etmiştir. 19 Eylül İnönü'de Sakarya ve Dumlupınar'da Çanakkale’de cepheden cepheye koşan bu güzel yurdu düşmandan temizleyip bize armağan eden İstiklal Savaşı gazilerinin şeref günüdür. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir.” Vatan savunmasında Şehit ya da Gazi olmanın en büyük mertebe olduğunu dile getiren Alkan, "Gaziler, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcisiyiz. Gaziler, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıdır. Vatan savunmasında, şehit ve Gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir" Dedi.

Gazi Alkan’ın ardından Şehit Nuri Pamir Lisesi öğrencisi Şeyma Buldu, tarafından şiir okundu. Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı Gaziler Günündeki konuşmasında; Gaziler Günü'nü kutlamanın onurunu yaşadıklarını, Gazilere şükran borcumuz olduğunu anımsatarak, vatan savunması uğrunda Şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi. "Aziz milletimizi ve vatanımızı korumak uğruna canını vermek ve bedenini bu uğurda sarf etmek onurdur. Vatanımızın ve milletimizin bu zamana kadar gelmesi, ayakta kalması şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanının verilmesinin yıl dönümü olan bu günü saygı ile dile getirmek ve şerefli gazilerimizin gününü kutlamak şerefimizdir. Vatanını canından aziz bilen, bağımsızlığımızın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak, gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz." dedi.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, "Gazilerin vatan savunması için verdikleri büyük mücadele, tarihte övünç duyduğumuz kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yer almıştır. Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlılık ulusal varlığımızın güvencesi olmuştur. Tarih boyunca verilen savaşlarda olduğu gibi Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore Savaşı'nda, Kıbrıs Barış Harekatı'nda ve terörle mücadele sırasında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerin yakınları ile hayatlarını ortaya koyarak kahramanca mücadele eden gazilerimiz, Türk milletine bırakılmış en kutsal emanetlerdir. Bu kutsal emanete gereken değeri vermek en temel vazifelerimizdendir."dedi.

Bor Garnizon Komutanlığında devam eden törene; Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, İkmal Albay Fatih Dağlı, Niğde İl Jandarma Asayiş Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Süreyya Geler, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Nazmi Savacı, Bor Belediye Başkan V. Oğuz Ergun, İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Halil Özdamar, Askeri erkan, İlçe Müftüsü Sabahattin Kesti, Harb-İş Sendikası Niğde İl Temsilcisi Ali İhsan Daş, Gaziler ve Şehit ve Gazi aileleri katılımda bulundu.