Spor

BOR'da Atatürk Koşusu

Abone Ol

Bor’da Atatürk Koşusu Gerçekleştirildi

Küçük Kızlar -Yıldızlar- Gençler (kız-erkek) olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilen Atatürk Koşusu’na, Bor’da bulunan okullardan 250 genç katıldı.

Yıldız Kızlarda 29 Ekim İlköğretim Okulundan Nuray Çoban, Yıldız Erkeklerde YIBO’dan Ahmet Ulusoy, Küçük erkeklerde Veli Bengü İlköğretimden Ahmet Soylu, Küçük Kızlarda Veli Bengü İlköğretimden Neslihan Öger, Genç Kızlarda Kız Meslek Lisesinden Miyase Gökçe, Genç Erkeklerde Şehit Nuri Pamir Lisesinden Sergen Avcı 1. oldu.

Bor ilçesinde okul ve öğrencilerinin yoğun katılım ve ilgisiyle yapılan 27 Aralık Atatürk Koşusu nedeniyle koşu yarışması Atatürk Bulvarında start verilip, Dr. Doğan Baran Caddesi güzergâhı üzerinden Başpınar mahallesindeki Mehmet Güleç İlk Öğretim Okulu önünde son buldu.

Katılımcı sporcuları, yarış başlama noktasına kadar Bor Belediyesine ait yolcu otobüsü taşıdı. Bor Devlet Hastanesine ait 112 Acil Servis Ambulansı ve Ekibi oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı hazır bekledi. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik polisleri yarış süresince hem yolların trafik kontrolünü hem de aynı zamanda yarış esnasında yarışçıların en önünden ve arkasında yarışçıların emniyetini sağladı.

Yarışta nefesi daralıp da koşamayan bazı öğrencileri Trafik Polis Aracına alan polis memurları örnek davranışları nedeniyle kalabalık bekleyen öğrenciler tarafından alkış temposuna tutuldu. Bor Belediyesine ait Zabıta memurları ise stant kurarak koşuyu tamamlayan yarışmacılara meyve suyu ve kek ikramında bulundu.

Mehmet Güleç İlköğretim Okulu Sosyal Salonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlere ödüllerini Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Atatürkçü Düşünce Derneği Bor Şube Başkanı Ganime Şeren, Bor YIBO Okul Müdürü Yusuf Çakmak, İmam Hatip Lisesi Müdürü Bahattin Altınsoy, Mehmet Güleç İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Sarıkaya, Atatürkçü Düşünce Derneği Bor Şube yöneticileri, okul öğretmenleri, öğrencilerin ve velilerin katılımıyla verildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bor Şubesi Başkanı Ganime Şeren, Ödül Töreninde yaptığı konuşmada; Mustafa Kemal Paşanın 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişinin önemine değindi.

1.Dünya Savaşında emperyalistler ülkemizi işgal etmiş, askeri birlik güçlerimizi dağıtmış, silahlara el koymuştu. Takvim, 27 Aralık 1919 Cumartesi. Hava açık,ılık. Bir kaç gün önce sepeleyen kar tutmamış. Halk, Çankaya bağlarının batısındaki Kırşehir yoluna açılan yokuş boyunca akın akın yollarda. Kulaklar minarelerde. O tarihi anı, salalarla bütün Ankara'ya müezzinler duyuracaktı.

Mustafa Kemal'i karşılamaya çıkanlar arasında bölük bölük Seymenler göz alıcı bir biçimde. Hepsi de çakı gibi. Kimi atlı, kimi yaya. Kiminin sağ omzunda baltaları asılı, kiminin

Saatler öğleden sonra üçü on geçeyi gösterirken, o selalar duyuldu. Cümle halk arasında bir dalgalanma oldu. Yokuş başına doğru bir yüklendi Ankara. Bir sevinçli telaş, bir büyük heyecan.Uzaklarda bir motor gürültüsü vardı. Sonra, korna sesleri. Evet, geliyordu Mustafa Kemal.

“Bandırma

Atatürk'ün Ankara’ya ilk gelişinin 92.yıldönümü nedeniyle Bor ilçesinde Atatürk Koşusu gerçekleştirildi.

Kutsal kavgamızın.

Samsun'da bir hurdalıktan alınan, her parçası bir başka yerde bulunmuş, üstü açık, köhne otomobili yaklaşınca heyecan son haddine varmıştı. Davullar çok daha coşkuyla vuruyor, cümle tezahurat birbirine karışıyordu.

Gülümsüyordu Mustafa Kemal, henüz 38 yaşındaydı ama, yüzünde, nice savaş meydanının tandırında yoğrulmuş bir başka olgunluk vardı. Mavi gözleri çelik pırıltısıyla yanıyor, kalpağının iki kenarında, şakaklarında uçuşan başak rengi saçları, güzel yüzüne bir başka anlam veriyordu. Yokuş başında, Seymenlerin önünde durdu. Otomobilden indi. Onlara doğru ağır ağır yürüdü. Hepsi bir anda esas duruşa geçtiler. Her soluk tek can olmuştu. Bütün gözler, onun gözlerinde düğümlüydü. Vakur ve sert bir sesle:

İşte bugün yine 27 Aralık Arkadaşlar! Millet yolunda can vermeye. Fikrimizde sabitiz. And olsun.” Açıklamasında bulundu.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat törende yaptığı konuşmada; Büyük Önder Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişinin aynı coşku ve heyecanı yaşamanın mutluluğunu duyduk. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dedi.

Başkan Erat, Atatürk Koşusunda başarılı öğretmen ve öğrencileri Plaket ve Tişört ile ödüllendirdi