Bor Haber

Bor'da 10 Kasım

Abone Ol

Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ebediyete uğurlanışının 73. yıl dönümünde, İlçemizde yapılan törenlerle anıldı.

Eski Hükümet Meydanında gerçekleştirilen törende, sırası ile Kaymakamlık, Belediye, Savcılık, Emniyet Müdürlüğü, Askeri Fabrika, Kurumlar, İlçede faliyet gösteren Siyasi Parti İlçe Başkanlıkları, Sivil Toplum kuruluşları, Dernekler ve Özel Bankaların çelenklerinin Atatürk Heykeline arzı gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saat 09:05'te saygı duruşu ile devam etti. Siren sesleride saygı duruşuna eşlik etti. İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi ve daha sonra yarıya indirildi.

10 Kasım Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Mustafa Kemal Atatürk konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ilçe protokolü tarafından gerçekleştirildi.

İlçe Bor Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda, Atatürk ile ilgili Orotoryo, Slayt gösterimi, Mahalli sanatçılar tarafından saz eşliğinde yorumlanan ‘Atatürk’ün sevdiği şarkılar’ dinletisi sunuldu.

Düzenlenen Anma törenine Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı , Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Cumhuriyet Başsavcısı Seyit.A.Şahin, Askeri Fabrika ve Bor Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Önder Kamiloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, daire amirleri, öğrenciler ve İlçe halkı katıldı.

Atatürk Anıtındaki törenin ardından ,saat 10.00’da,Bor Kız Meslek Lisesinde düzenlenen törene geçildi. Açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak yaptı