Bor Haber

Bor Ülkü Ocaklarıda Görev Değişimi

Abone Ol

Bor Ülkü Ocakları Başkanlığını yapan Nazmi Konuş görevini Cem Görgün’e devretti.

Bor Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini yürüten Nazmi Konuş, Ocak binasında yapılan törenle görevini Cem Görgün’e devretti.

Ocak binasında yapılan törene MHP Niğde Milletvekili Adayları Vedat Bayram, Ahmet Özbek, ve Dr. Gökhan Budak, Niğde İl Başkanı Ali Güngör, Bor İlçe Başkanı Ahmet Ermiş, Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Haydar Şentürk, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Tecimer ve Tahsin Eren, bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte bir çok partili ve ülkü ocaklı gençler katıldı.

Devir teslim töreninde bir konuşma yapan eski başkan Nazmi Konuş; Bor Ülkü Ocaklarında şerefle bir buçuk yıl görev aldım, görev değişikliği, taze kan her zaman iyidir, budanan ağaç daha iyi gür olur. Biz gönüllüyüz zaten, ocak da gönül esasına dayanan bir vazifedir. Burdayız, yine davamızın bekçisiyiz, gönüllüsüyüz, teşkilatımın emrindeyim, bir nefer gibi hizmet edeceğim” diyerek helallik istedi.

Bor Ülkü Ocakları yeni Başkanı Cem Görgün ise; Bu bir bayrak yarışı, bizleri de bu görev layık gören büyüklerimizi mahcup etmeyeceğiz. Allah’ın izni ile sonuna kadar çalışacağız” dedi

Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Haydar Şentürk ise her iki başkana hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve yaptığı konuşmasında; Bizler Ülkü Ocakları olarak burada devir teslim yapıyoruz. Yalnız biz şuan ki yeni gelecek Cem Başkanımıza hepinizden destek istiyoruz. Kendisinin bu görevi layıki ile yapacağından şüphemiz yoktur.

Gençlerimizi iman yolunda, ahlak yolunda en güzel yetiştireceğinden de hiç şüphemiz yoktur. Burada, Ocaklarda insanların olgunlaştığı, pişkinleştiği ve yetiştirildiği ve nefislerinin de köreltildiği bir yer olarak atfediyoruz. Ülkücülük te ise bu ülkenin dertleri ile dertlenen ve çözüm arayan kişileriz.

Yapılan konuşmaların ardından, Kur’an-ı Kerim’e sarılı Türk Bayrağını öperek Cem Görgün teslim aldı. Tören sonunda eski başkan Nazmi Konuş’a MHP Bor İlçe Başkanı Ahmet Ermiş ve Niğde Ülkü Ocakları adına da Ocak Başkanı Hakan Haydar Şentürk plaket takdim etti.

Törende MHP Niğde Milletvekili Adayı Vedat Bayram, Emekli İlköğretim Müfettişi Ahmet Özbek ve Dr. Gökhan Budak, kendilerini tanıttı ve ocaklı gençlere tavsiyelerde bulundular. Adaylar görevinden ayrılan Nazmi Konuş’a teşekkürlerini iletirken, Ocak Başkanlığı görevini devralan Cem Görgün’e de destek ve başarı dileklerini ilettiler.

BAŞKAN ERMİŞ, YİNE SERT VE NET KONUŞTU Törende yine farklı bir konuşma yapan MHP Bor İlçe Başkanı Ahmet Ermiş, her iki başkana teşekkürlerini ilettikten sonra; Teşkilat olarak şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da maddi ve manevi olarak Ocağımızın yanındayız. Biz ülkücüler olarak şuna inanmışız. Ocak bu işin özü temeli, insan burada hamur gibi yoğruluyor, şekilleniyor ve daha sonra teşkilatlarda görev alarak, davasına ve Milliyetçi Hareket Partimize hizmette devam ediyor.

ÜLKÜCÜ, ÜLKÜCÜ İLE UĞRAŞMAZ… BU BİZLERE ZARAR VERİYOR… Bu seçim döneminde yaşadığımız birkaç konuyu ve bize sorulan tuhaf sorular ve cümlelerle karşılıyoruz. Bunlardan birisi de şu “Bende eskiden Ülkücüydüm, bizde bir zamanlar Ülkücüydük” bu tarz da karşımıza çıkan insanlar bize ahkam kesmeye kalkıyor. Kardeşim Ülkücüysen senin partin Milliyetçi Hareket Partisidir. Ülkücüyüm diyen bir insan burada gözünü açmışsa çok afedersiniz gidip de başka bir folluğa yumurtlaması kendisi için en ayıp, utanç verici bir harekettir. Biz böyle bir insanları tasvip etmiyoruz. Bunu niye anlattım. Arkadaşlar bu saatten sonra bu tür konulara takılıp kalmayalım.

Bizim tek hedefimiz var. Milliyetçi Hareket Partisini Niğde’de birinci parti yapmaktır. Allah’ın izni ile bu güç bizde var. Yeter ki biz tek yumruk olmasını bilelim. İçimizde birbirimizle mücadeleyi önce bir bırakalım arkadaşlar. Ülkücü, Ülkücü ile uğraşmaz. Ülkücü, Ülkücünün açığını aramaz. Peygamber efendimizin bir sözü var. “Ayıpları kapatma da gece gibi olunuz” Ülkücüler bir ülkücü kardeşinin ayıbını görüyorsa onu ifşa etmemeli, bize bu zarar veriyor. Bizim bu saatten sonra yapacağımız, şurada sadece 25 gün kaldı. Bu 25 günde bu işe asılalım. MHP’nin Bor’da, Niğde’de diğer ilçe ve kasabalarda gücünün ne olduğunu göstermek bizim elimizde bunu da göstermek bizlerin elinde birilerini utandıralım arkadaşlar.” şeklinde konuştu.

MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör’de Ülkü Ocakları ve ocak kültürü hakkında kısa bir konuşma yaptı.