Bor Haber

Bor OSB’ye güneş panel ve hücre fabrikası temeli atıldı

Abone Ol

Bor İlçesi içi bugün çok önemli idi… Bugün Bor OSB’de Bor ilçesini enerji ve ileri teknoloji üssü yapmanın temelleri atıldı. Bir de yıllardır süren Akkaya çevre felaketinin çözümü için Arıtma Tesisinin temeli atıldı. Bugün Borlular için önemli bir gün unutmayın…

Geçtiğimiz aylarda açıklanan proje bazlı teşvik yatırımları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu bir programda açıklanmıştı. 19 Projenin birisi de Bor İlçesinde Güneş Enerji panel ve hücre üretimi ile ilgili fabrika kurulması idi. Eko-Re firması tarafından gerçekleştirilecek yatırımın temeli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de katılımı ile bugün atıldı.

Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor OSB Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, yatırımcı firma yöneticileri, bir çok daire müdürü, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bir de projenin mimarlarından İl Özel İdare Ar-Ge personeli Ali İlker Atabay’da oradaydı.

Temel atma töreninde ilk konuşmayı yatırımcı firma yöneticisi Serhan Süzer yaptı. Serhan Süzer temeli atılan fabrika hakkında bilgiler verdi.