Bor Haber

Bor ilçesinde tarih yaşatılıyor

Abone Ol

Geçtiğimiz son bir kaç gün içinde Niğde'de bir tarihi bina çöktü, bir tanesi de yandı. Niğde'de bunlar olurken, Bor Belediyesi ilçedeki tarihi mekanları öne çıkarmayı sürdürüyor.

Yeşildere projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda sona yaklaşan Bor Belediyesi , burada bulunan tarihi köprülerin çevre düzenleme çalışmalarına start verdi.Yeşildere ıslah çalışmalarıyla birlikte bu alanda geniş kapsamlı bir çalışma başlatan Bor Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, tarihi Mostar köprüsüyle benzerliği dikkat çeken Yeşildere köprülerinin çevre düzenlemelerine başladı.

Hergeçen gün marka şehir olma yolunda önemli projeleri hayata geçiren Bor Belediyesi , şehrin yüzyıllardır gelen tarihinede ışık tutuyor.Yeşilderenin yeni yüzüyle ilçeye kazandırılma çalışması vatandaşlar tarafından da olumlu karşılanırken , tarihin gün yüzüne çıkartılmasının Bor için önem arz ettiği vurgulandı. BOR İLÇESİ TARİHİ YAPILARI İLE GÜZELLEŞİYOR Yeşilderenin tarihi yansıtan bir yer olduğunu belirten Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat , buradaki yapılan çalışmaların çok detaylı bir şekilde olduğunu belirtti. Islah çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Erat , buradaki yapacakları çevre düzenleme çalışmaları ile birlikte Yeşildere tarihini yeniden ortaya çıkartacaklarını söyledi.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat sözlerinin devamında ise '' Her alanda ve her yerde ilçe tarihini yeniden gün yüzüne çıkartmak için çalışmalar yapıyoruz. Kısa bir süre önce başlattığımız Yeşildere çalışmalarında sona yaklaştık. Islah çalışmalarımızı tamamladık. Yeşildere'nin simgesi olan köprülere de yapacağımız çevre düzenleme çalışmalarıyla birlikte , Yeşildere çok daha farklı bir görünüme sahip olacak.Kısa bir süre sonra çalışmalarımız tamamlandığında gerçekten İlçemiz için tarihi yerlerden birisi olan Yeşildere , kötü kokulardan , çevre düzensizliğinden kurtulmuş olarak ilçemize kazandırılmış olacak '' dedi.