Bor Haber

Bor İlçesi'nde Ramazanın İlk Günü İftar Çadırı

Abone Ol

Bor İlçesi’nde Ramazanın ilk günü Bor Belediyesi iftar çadırında ilginç görüntülerle geçti. Manevi ortamı farklı şekilde yaşamak isteyen bir çok vatandaş iftar çadırında buluştu.

Bor Belediyesi tarafından gelenekselleşerek her Ramazan ayında açılan iftar çadırı ramazanın ilk gününde vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Bor Zafer İlkokulu bahçesinde açılan Bor Belediyesi iftar çadırında ramazan ayı boyunca iki bin kişiye yetecek sıcak yemek sunuluyor.

Ramazanın ilk günü, ilk iftar saatinde vatandaşlarla birlikte olan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve Kaymakam Adnan Karaosmanoğlu kuyrukta beklerken ilginç diyaloglar oluştu. Başkan Erat’a Bor Belediyesi’nin bu hizmetinden dolayı memnuniyetlerini ilettiler.

Samimi ve renkli davranışları ile geldiği günden beri Borluların ilgi ve dikkatini çeken Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu yemek tezgahının arkasına geçerek yemek dağıtımına yardım etti. Ağzında maskesi , elinde kepçe ile yemek dağıtımı yapan Kaymakamı gören vatandaşlar hayli şaşırdı.

Yemek dağıtımının ardından dualar edildi ve ilk oruç hep birlikte açıldı. Yemek sırasında ve yemekten sonra vatandaşlarla sohbet edip ramazanlarını kutlayan Başkan Sıtkı Erat , Belediyenin iftar çadırına bütün hemşerilerimizi davet etti. Başkan Erat “ Çok şükür ki yine mübarek aylara ulaştık. Her şey güzel, burada binlerce insan hep beraber iftar yapıyoruz, aynı çorbayı, aynı ekmeği yiyor aynı suyu paylaşıyoruz. Biz her gün buradayız, Borlulardan ricamız, genci, yaşlısı, çocuğu, zengini, fakiri hep bir aradayız, herkesi en az bir gün buraya bekliyoruz. Bu güzel manevi havayı yaşamalarını istiyoruz. “dedi.

Bor İlçe Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu ise ; Başı rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş diye nitelendirdiğimiz Ramazan ayının ilk iftarını bu gün vatandaşlarımız ve Belediye Başkanımızla birlikte açtık bunun mutluluğu içerisindeyiz. En güzel örneği olarak Kaymakam ve Belediye Başkanı olarak İlçemiz de biz bir ekibiz, ekibin sembolleriyiz. Vatandaşlarımızla beraber olacağız, onların dertlerini dinleyeceğiz, derman olmaya çalışacağız.” dedi.