Bor Haber

Bor İlçesinde 23 Nisan Bayramı Rezilliği

Abone Ol

Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bundan birkaç yıl önce bütün tepkilere rağmen, çocukların elinden alınınca! etkinlikler sadece okul bünyelerinde yapılmaya başlamıştı. Dünden Bor ve Niğde’de hava soğuktu, ertesi gün Borlular sabah karla karşılaştılar. 23 Nisan Bayram gününün zemheri gibi soğuk olmasından dolayı Bor İlçesinde bir çok okul Bayram Kutlama Komisyonu kararı ile kendi okul çapındaki etkinliklerini ertelediler.

Bor Mehmet Güleç İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrenciler ve velilerle alay edilen bir durum oluştu. BU OLAY SADECE BOR’DA OLUR Okulda yapılacak olan 23 Nisan Bayramı Etkinlikleri havaların çok soğuk olmasına rağmen, bir gün önceden veya ertesi gün sabahleyin yine havanın durumuna bakılarak erken saatlerde ertelenmesi gerekirken, bütün öğrenciler ve veliler okula toplandı. İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından programın yarına ertelendiği okul müdürü tarafından söylendi.

Bu ancak Bor’da olur dedirten bu olay şöyle gelişti. Bor Mehmet Güleç İlkokulu ve Ortaokulu’nun ortaklaşa okul bahçesinde yapacağı bayram etkinliği için çok soğuk bir havaya rağmen öğrenciler ve veliler okul bahçesini doldurdu. Çok soğuğa rağmen saat 11:00’da etkinliğin yapılacağı okul bahçesini dolduran öğrenciler ve velilere okul müdürleri mikrofondan, Programın soğuk havadan dolayı ertelendiğini, bayram etkinliğinin yarın (Cuma) saat 13:00 yapılacağını bildirdi. Etkinliğe katılacak çocuklarını giydiren, süsleyen… Onca soğuğa rağmen çocukların bayramına! katılmak için okul bahçesini dolduran veliler bu konuşmanın ardından şok oldu.

Veliler tepkilerini; Çocuklar hazırlandı, bizler hazırlandık… Havaların soğuk olduğu zaten bir gün önceden belli oldu. Geceden kar yağdı, bayram günü hava eksi derecelerdeydi. Bunlar biliniyordu. Bir çok okulun Bayram Kutlama Komisyonu internetten hava durumuna bakıp karar alarak etkinliklerini bir hafta sonraya ertelediler. Ama Mehmet Güleç Ortaokulu ve İlkokulu ertelemedi.

. Çocuklarımızın sevincine ortak olmak için çok soğuk havaya rağmen okula geldik. Her şeye rağmen programın başlamasını beklerken, istiklal marşımızın söylenmesinin ardından etkinliğin iptal edildiğini öğrendik. Bu bizlerle alay edilmektir. Bu nasıl idarecilik, bu nasıl okul müdürlüğü? Bu nasıl Milli Eğitim Müdürlüğü? Bu nasıl bir Kaymakamlıktır?... ki böylesi de sadece Bor’da olur. Okullarda disiplinsiz davranışı olan öğrenciye soruşturma açılır, görevini bir şekilde savsaklayan öğretmene soruşturma açılır, tamam… Ama burada öğrenciler ve velilerle alay eden, işini düzgün yapmayan idarecilerin cezalandırılması gerekmiyor mu?” şeklinde konuştular. Diğer yandan, Cuma günü olması planlanan etkinliğin yine hava durumumun soğuk olacağı bilinen Pazartesi günü saat 13:00’e ertelendiği bilgisi edinildi.