Eğitim

Bor Halk Eğitim Merkezi'nden Yıl Sonu Sergisi

Abone Ol

Bor Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında ilçe merkezinde açmış olduğu çeşitli branşlardaki kursların sene sonu sergisi törenle açıldı.

Kemerhisar Sümer İlköğretim Okulu Öğrencileri hazırlamış olduğu Kafkas oyun gösterisini yaptı. Kurs öğrencilerinden Emine Yeşildal duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Halk Eğitim baş müdür yardımcısı Tayyar Arı’nın kendi yazdığı Halk Eğitim şiiri alkış aldı. Yıl sonu sergi kursunun açılışını Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Halk Eğitim Okuma Yazma Kursunu bitiren kursiyer tarafından gerçekleştirildi. Kurs süresince yapılan el emeği göz nuru işler misafirler tarafından büyük ilgi gördü.

Kursun açılışında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nevzat Çağlı bir konuşma yaptı. “Bilim ve teknolojiniin gelişmesi ile toplumsal yapımızdaki sürekli değişmeler, işgücü piyasasının ani isteklerinden ortaya çıkması, yeni meslek alanlarının doğması, bazı mesleklerin önemini yitirmesi ve çeşitli nedenler kişilerin hayat boyu eğitimini zorunlu kılmaktadır. dedi .

Tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi, Hayat Boyu eğitim, ülkemizde de her geçen gün önemini artırmaktadır. Dolayısıyla, okul öncesi çağındakilerde dahil olmak üzere, çocuklarımız, gençlerimiz, yetişkinlerimiz ve tüm aileleri hızla değişen, gelişen topluma uyum sağlayacak ve bu toplumda fonksiyonel olarak yer alacak bir seviyeye getirmek için çalışmak ve seferber olmak zorundayız.

Boş zamanlarını değerlendirme, aile ekonomisine katkı sağlama amacına yönelik beceri geliştirici kursları, ihtiyaç duyulan yerlerde açılmaya devam edecek, ancak kişilere istihdam imkânı ve kolaylığı sağlayacak, iş kurma ve iş bulmalarını destekleyecek, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu meslek elemanlarını yetiştirmek Müdürlüğümüzün öncelikli amaçlarındandır.

Bor Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2011-2012 Eğitim Öğetim yılında ilçe merkezinde açmış olduğu çeşitli branşlarda kurslarda bu yıl 3 kategoride 128 kurs açarak 2800 kursiyere hizmet vermiş ve kursiyerler belgelerini almıştır. Bunların 45 adedi Meslek ve Teknik kursları olup 611 i bayan,425 şi erkek olmak üzere toplam 1036 kişi bu kurslardan belge almıştır. Genel Kurslardan 67 kurs açılmış olup bu kurlarımıza 847si bayan ve 740 ı erkek kursiyer katılarak toplam 1587 kursiyer yararlanmıştır. Ayrıca istihdama yönelik olarak Toki de ipek halı dokuma, Gökbez ve Havuzlu Köylerimizde kaba Halıcılık kurslarımız devam etmektedir. Ana kız okuldayız kampanyası çerçevesinde 16 Okuma-Yazma kursu açılmış olup 115’i bayan, 68 i erkek toplam183 kursiyerimiz okuma yazma öğrenerek belgelerini almıştır.

Meslek edindirme kapsamında arıcılık, fidan üretimi ve yetiştiriciliği, evde çocuk bakımı, katı sıvı ve doğalgaz kalorifer ateşçiliği, hafta içi ve hafta sonu bilgisayar kursları, ağır ve tehlikeli işlerde elle taşıma, model uçak yapımı (ATA ve F1H Filamingo) kursları açılmıştır. Ayrıca merkezde 3 adet, köy ve kasabalarda da 4 adet kurs merkezleri açılarak; Bu kurslarda elde kurdela işi, hazır gereçlerle yapılan nakışlar, kırk yama,kitre bebek yapımı, takı tasarım, dekoratif ahşap süsleme gibi çalışmalar yapılmıştır.

Öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirme amacıyla Kick boks , güreş, voleybol ve tekwando kursları ile pratik İngilizce,Arapca seviye A1 kursu açılmış olup, ayrıca okullarımızda Türkçe,Matematik.Fen ve Teknoloji, İngilizce ve Sosyal Bilgiler, Temel Muhasebe dersleri branşlarında kurslar açılmıştır.

Yaz tatilinde öğrencilere yönelik İngilizce, Bilgisayar ve istekler doğrultusunda kurslarımıza kayıtlarımız devam etmektedir. Yine ilçemizdeki Fizik Tedavi ve Reabilitasyon hastanemiz de,TOKİ yerleşkesindeki sağlık ocağımız bünyesindeki şizofren hastalarımıza ve de huzurevinde ki yaşlılarımıza kurslar açarak onların boş zamanlarını verimli bir şekil de değerlendirmelerine yardımcı olmaya çalışılmıştır.’’dedi.