Bor Haber

Bor Fen Lisesinden Büyük Başarı

Abone Ol

Her yıl düzenlenen TÜBİTAK Orta öğretim Öğrencileri Proje Yarışmasının bu sene Kayseri bölgesinde 7 farklı ilden 811 projeyle 47. TÜBİTAK yarışması Kayseri’de yapıldı.

Bor Fen Lisesi danışman öğretmeni Murat Sakarya koordinatörlüğünde yapılan 4 proje Kayseri bölgede yarıştı ve sonuçta 2 birincilikle muhteşem bir başarıya imza atıldı.

47. TÜBİTAK Orta öğretim Öğrencileri Proje Yarışmasının Kayseri bölgesi değerlendirmesine Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Sivas, Yozgat ve Niğde ilimizden toplam 811 proje başvuruda bulundu.

İlimiz adına yarışmaya katılan okulumuz Bor Fen Lisemiz; Teknoloji Tasarım Alanında 1.lik, (Emre Orkun Kayran 9-D),Tarih alanında 1.lik (DOğukan Doğan 10-A),Matematik alanında 2.lik (Furkan Muhammed Gür 11-C) olmak üzere toplam 3 derece elde etmiştir.

Ayrıca 47 yıldır yapılan TUBİTAK’ın proje yarışmasında ilimiz adına TUBİTAK Yarışmasında 2 Birincilik ve 1 İkincilik ile ilimiz tarihinde TUBİTAK’ta bir ilki yaşatmıştır.

. lik elde ettiğimiz Teknolojik Tasarım ve Tarih alanlarında 2 projeyle 47. Tubitak ortaöğretim öğrencileri proje yarışmasının Türkiye finaline katılma hakkı kazanarak 2-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak Türkiye’de 81 ilden ve 12 bölgeden gelen proje 1.lerinin projeleri ile yarışarak Ankara finalinde ilimizi, ilçemizi ve okulumuzu temsil edecek.. Şimdiden projeyi hazırlayan öğrencilerimiz ve emeği geçenlere başarılar dileriz.