Eğitim

Bor Fen Lisesi Proje Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Abone Ol

Bor Fen Lisesi bu yıl ilkini düzenlemiş olduğu Ortaokullar arası 6. ve 7. Sınıf düzeyindeki öğrencilerin katıldıkları matematik, fen ve teknoloji dalında proje araştırma yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Ortaokullar arası 6.ve 7. Sınıflar Matematik ve Fen Bilimleri proje yarışmasında Ortaokullu Gençlerin Genç zihinleriyle geleceğe ilham vererek bilimsel düşünceyi özendirmeyi ve düşüncenin pratiğe geçirilmesine olanak sunmayı amaçlayan küçük mucitlerin, yaratıcı düşünceleri ve yenilikçi projeleri ödüllendirilerek üretme ve araştırma alışkanlıkları teşvik edilerek başarıların artırılması hedefleniyor. 04-05 Mayıs 2015 Tarihlerinde iki gün süreyle Bor Fen Lisesinde yapılan proje yarışmasına katılıp başarı sağlayan 9 okul ve 29 Başarılı Genç mucit öğrenci ödül almaaya hak kazandı.

Bor Fen Lisesi tarafından Ortaokullar arası Matematik ve Fen Bilimleri proje yarışması ödül törenine Bor Kaymakamı Abdullah Küçük,Bor Garnizon Komutanı Kd. Albay Fatih DAĞLI,Niğde Üniversitesi Doç.Dr.Asım Soylu,Yrd.Doç.Dr.Serkan Toros,Yrd.Doç.Dr.Rıfat battaloğlu,Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru,Okul Müdürü Şaban Durgut,Öğretmenler ve öğrenciler katılımda bulundu.

Okul Müdürü Şaban Durgut’un açılış konuşması ile Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından ödül töreni yapıldı.Projeye destek veren ve jüri üyeliği yapan Niğde Üniversitesi yönetim üyelerine katkılarından dolayı plaket ve ödüllerini Bor Kaymakamı Abdullah Küçük takdim etti.

Yarışmaya katılan okul temsilci öğretmenlerine plaketlerini Okul Müdürü Şaban takdim etti. Yarışmada 1. olan Akıllı Bileklik adlı projesiyle Gülender SİVRİDAĞ’a ödülünü Bor Kaymakamı Abdullah Küçük,Yarışmada 2.Olan Elektrikli Lavabo adlı projesiyle Ahmet AKSUNGUR’a ödülünü Bor Garnizon komutanı Kd.Albay Fatih Dağlı,3.olan Naylonun Yaptığına Bak! adlı projeyle Azra YAVAŞCAN’a ödülünü İlçe Milli eğitim Müdürü Celaleddin Özüdoğru,4.olan Atık Yağlar Doğaya Can Veriyor adlı projeyle Batuhan Mehmet GÖKÇE’ye ödülünü Dç.Dr.Asım Soylu,5.olan Darbeleri Emen Kaporta adlı projeyle Nuh Esad DOĞAN ’a ödülünü Yrd.Doç.Dr.Serkan Toros takdim etti.

Ödül töreni ardından başarılı projeler öğrencilerin sunumuyla; Bor Kaymakamı Abdullah Küçük,Bor Garnizon Komutanı Kd.Albay Fatih Dağlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celaleddin Özüdoğru ve Okul Müdürü Şaban Durgut tarafından da beğeni topladı.

Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ve davetliler proje sergi salonunu gezerek öğrenciler ve danışman öğretmenlerden projeler hakkında bilgi aldılar. Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ve Bor Garnizon Komutanı Kd.Albay Fatih DAĞLI. Proje sahibi öğrencilerden proje sunum sırasında projenin amacı, kullanılan yöntemler ve sonuçlar hakkında teker teker bilgiler alarak onları kutladı.

Bor Fen Lisesi tarafından düzenlenen Ortaokullar arası 6. ve 7. Sınıf düzeyindeki öğrencilerin katıldıkları matematik, fen ve teknoloji dalında proje araştırma yarışmasının ödül töreni yapıldı.Düzenlenen yarışmaya Niğde genelinden toplam 9 ortaokul katıldı.Yarışmada 29 tane proje yarıştı.Niğde Üniversitesi Öğretim görevlilerin tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren projeler şu şekilde belirlendi.