Spor

Bor Belediyesi Fitnes Salonu Dolup Taşıyor

Abone Ol

Bor İlçesinde, Bor Belediyesi tarafından 2013 yılında faaliyete geçirilen Spor Salonu, her yaştan yaklaşık bin bayanın spor yapmasına imkan sağlıyor.

Bor İlçesi Yeni Mahalle’de daha önceden atıl durumda bulunan soğuk hava deposu geçtiğimiz yıl Bor Belediyesince içinde modern düğün salonu ve bir bölümü de bayanlara yönelik spor tesisine dönüştürülmüş ve hizmete sokulmuştu.

Yeni Mahalle bulunan spor tesisinde yaşları 30 ile 60 arasında bini aşkın bayan profosyonel antrenör Burcu Yılmaz’ın yönetiminde spor yapma imkanı buluyor. Spor yapmaktan son derece memnun olduklarını, spor yaptıkları zaman kendilerini daha zinde ve iyi hissettiklerini belirten Borlu bayanlar, kilo vermekten de son derece mutlu olduklarını dile getiriyorlar.

Bor Belediyesince bütün spor aletleri temin edilerek hizmete sokulan spor tesisinde yaklaşık 1000 bayana tekniğine uygun spor yapmaları için eşlik eden profosyonel antrenör Burcu Yılmaz,” Bor Belediyesince kazandırılan bu salonda 7’den 77’ye bütün yaşta Borlu bayanlar spor yapma imkanı buluyor. Bayanların büyük ilgisi var. Talebin çok olması üzerine hafatın tüm günlerinde belirli seans saatleri eklemek zorunda kaldık. Kayıtlı bir bayan haftada üç kez spor yapma imkanı buluyor. Ayrıca 40 bin nufüslü bir ilçede yaklaşık bin bayanın spora geliyor olması gerçekten inanılmaz bir rakam. Borlular uygun şartlar sağlandığında, spor yapma isteği büyük, bu güne kadar böylesi bir imkanın sağlanmamış olmasıda ayrıca bir eksiklikti. Obezite çağın bir hastalığı, Borlu bayanların obeziteye karşı mücadelelerini, spora olan şevklerini takdir ediyorum.”dedi.

Antrenör Burcu Yılmaz gözetiminde kilolarından kurtulmak ve sağlıklı kalmak için spor yapan Bayanlar ise böyle bir imkanı sağladığı için Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a teşekkürlerini ilettiler.

Bor Belediyesinin kısa bir süre önce hizmete sunduğu Yenimahalle spor salonu için ilgi ve talep hergeçen gün artıyor.

Bor Belediyesinin projelerinden birisi olan ve çok kısa bir sürede tamamlanıp hizmete sunulan Yenimahalle Sosyal Tesis'te, bayanların spor yapabilmeleri için açılan spor salonunda kayıtların devam ettiği ve 2 haftalık kısa bir sürede kayıtların 300'ü aştığı bildirildi.Profesyonel bayan hoca eşliğinde spor yapma imkanı bulan vatandaşlar , bu hizmetten oldukça memnun oldukları gözlenirken , çalışma seanslarının farklı saatlerde olmasıda özellikle çalışan bayanları oldukça mutlu ediyor.

Bayanlara yönelik olarak spor yapmalarını sağlamak ve spora teşvik etmek amacıyla ,sağlıklı ve zinde olmak için egzersiz çeşidi fitness, eklemlerin esnekliğini sağlayan ve hareket kabiliyetini arttıran pilates, müzik eşliğinde yapılan yüksek kalori harcanarak koordinasyon ve denge gelişimine faydalı bir program olan energy step eğitimi veren Bor Belediyesi Spor Salonu için kayıtların hala devam ettiği bildirilirken , kayıtların şahsen Yenimahalle Spor Salonuna yapılması gerektiği belirtildi.

Önemli ve gerekli bir tesisi ilçeye kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirten Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ,2 haftalık bir kısa sürede bu kadar ilgi ve talepin gelmesi ne kadar iyi bir projeyi hizmete sunduğumuzun göstergesi.Şuanda 300'ü aşkın bir müracaat var bunların tamamıda şuanda profesyonel bayan hocamız eşliğinde belirli saatlerde sporlarını yapabiliyor.Bu ilçemiz adına çok olumlu birşey.Şimdiye kadar sürekli eksikliğini hisstettiğimiz projeleri hayata çevirdik.Bundan sonrada inşallah ilçemiz adına ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz, dedi.