Bor Haber

Bor Asfaltı Süper ama kasis işaretleri

Abone Ol

Geçtiğimiz yaz aylarında Bor Belediyesi ilçe merkezinde bir çok caddeyi beton asfalt yaptı. Bazı bölümlerini Bor Belediyesi Fen İşleri ekipleri kendi makine ve ekipmanları ile yaparken, bazı bölümleri ise ihale edilerek özel firmaya yaptırıldı.

Yaklaşık 6 ay önce Bor Belediyesi tarafından yaptırılan ve beğeni toplayan beton asfalt dökümü sırasında, yol üzerinde hız azaltmak için yıllar önce tesis edilen onlarca kasis - tümsek vardı. Sürücüler bu kasislerden şikayetçiler idi. Seyir halinde iken tümseklerin fark edilmesi ile yapılan ani duruşlar, hem araç içindekileri hem de seyr eden trafiği olumsuz etkiliyor. Kasisli yollar üzerinde yapılan dur – kalklar ise yakıt masrafını artırıyordu.

Tümsekler su toplaması ve görünümü ile modern şehirlere yakışmıyor. Bu tümseklerden dolayı bir çok belediye meydana gelen zararlardan dolayı mahkemeye verildi, tazminatlar ödendi. Tümseklerin kaldırılması için bazı bölgelerde imza bile toplandı. Bu konuda haberler internet de mevcut.

Bor İlçesinde asfalt dökümü sırasında tümsekler söküldü. Bir daha da takılmadı. Kimsenin bundan şikayeti de yok aksine memnuniyeti var. Onca yıl bozuk asfalttın ardından böylesi güzel bir asfaltın üzerine tümseklerin tekrar takılması şehrin estetik görüntüsüne zarar vereceği düşünülüyor.

Yollardaki onlarca kasis – tümsek kaldırıldı, ama hala cadde üzerinde “Kasisli Yol İşaretleri” duruyor. Vatandaşlar sarı çizgili beton asfalttan oluşan Bor ilçesinin güzelliğine bu tabelaların yakışmadığını belirtiyorlar.