Siyaset

Beytullah Kirazcı Kemerhisar'da işi sıkı tutuyor

Abone Ol

2012 yılının Kemerhisar ve siyaseti açısından değerlendirdiği özel demecinde Kemerhisar’ı mutlu bir geleceğinin beklediğini ifade etti. CHP Kemerhisar Belediye Başkan Adayı ve Tyana Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Beytullah Kirazcı, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 2012 yılında gerek vakıf aracılığıyla, gerekse siyasal faaliyetleriyle Kemerhisar’da ufuk açan projeleri hayata geçirmeye çalışan, kısa sürede Türkiye gündemine de düşen Kirazcı 2012 yılının tespit, 2013 yılının ise çözüm yılı olduğunu ifade etti.

Bölgenin en önemli tarihsel birikiminin Tyana su kemerleri ve antik şehir olduğunu vurgulayan Kirazcı, maalesef alışagelmiş bakış açısıyla bu bölgenin turizme kazandırılmadığını hatırlattı. Tyana Kültür ve Turizm Vakfı ile ilgili çalışmalarını aktaran Kirazcı; “Vakfın yönetimine 2011 yılının Mart ayında geldik. Turizm sorununu ele aldık. Bölgenin en önemli turizm değerine sahip çıkabilmek ve tanıtabilmek bizler için büyük bir sorumluluktu. Kazı ekibiyle, müze müdürlüğüyle, vali yardımcılarıyla ilgili kişilerle toplantı yaparak sorunları ele aldık. Kemerhisar’da eğitim faaliyetlerini desteklemek için 150 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduk. 2011 yılında Ankara’da düzenlenen 1. Niğde Günleri’nde ilk defa Kemerhisar ile ilgili stant açarak, beldemizin tanıtımını yaptık.

Ahiler Kalkınma Ajansı’nın ortaklığıyla büyük bir turizm projesi ortaya çıkardık. 120 bin TL değerinde ki bu projemizle antik kemerlerimizi 21. Yüzyıla uygun olarak aydınlatmasını sağladık. Kemerlerimizin karşısında turistlik satış dükkanları inşasına giriştik. Bu satış ofisleri yakında faaliyete geçerek turizm geliri elde etmeye başlayacak. Bölgenin yetiştirdiği en büyük düşünür olan ve Dünya’da vejetaryenlik tarihinin başlangıcı sayılan Apollonis’i düşünsel evrenini anlatan bir dizi konferans ve panel düzenledik.

Vakfımızı yapılandırmaya giderek, bir tanıtım ofisine dönüştürdük. Kemerhisar Tanıtım Ofisi olarak vakıf binamız her gün faaliyet göstermekte. UNESCO tarafından her yıl belirlenen Dünya Kültür Miras Listesi’ne Tyana’yı tescil ettirmek için projelendirme aşamasını bitirdik. Kemerhisar’da park aydınlatmasını yaptık. On binlerce adet tanıtım broşürü bastırarak tanıtıma önem verdik. Çünkü bizler turizmin bölge için büyük bir potansiyel olduğuna inanıyoruz. Kemerhisar’ın yakın tarihini belgelemek için “Kemerhisar Fotoğraf arşivi Oluşturduk!” yakında bu fotoğrafları sergileyeceğiz. Yüzlerce fotoğraftan oluşan bu arşivimiz gelecek için büyük bir öneme sahip olacak! Yerel ve ulusal basında beldemiz ve Tyana ile ilgili 300 üstünde haber yaptırtarak tanıtıma büyük bir önem verdik. Ama bir Kemerhisarlı olarak beni en çok üzen, Kemerlerin bugüne kadar aydınlatılmaması ve sahip çıkılmamasıdır” diyerek turizm alanında yenilikçi projelerine devam edeceğini aktardı.

Siyasi çalışmalarını değerlendiren Beytullah Kirazcı, demokrasi için Türk Siyasi Literatürüne yeni bir terminoloji kazandırdıklarını ifade ederek, “Kemerhisar Modeli” ile tüm Kemerhisarlıların gurur duyması gerekir dedi. Kirazcı; “Siyaset mekanizması ülkemizde hep, seçilmişlerin seçilmişliği üzerinde ki temsiliyeti ifade ediyordu. Seçilmiş olabilmek yani bir siyasi kurumun üyesi olan vatandaş, yine o siyasi kurumun üyeleri tarafından seçilerek belli kamusal görevlere aday olabiliyordu. Kazanırsa temsili demokrasi gerçekleşiyordu.

CHP Kemerhisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Kirazcı, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kemerhisar’da yaptığı temaslarda sosyal belediyeciliğin halkla olacağını ifade ederek, vatandaşların bu kavramı benimsediğini ifade etti.

Kemerhisar’da siyaset ısınmaya devam ediyor. CHP’nin 27 Ekim 2012’de gerçekleştirdiği ön seçimden sonra çalışmalarına ara vermeden devam eden Beytullah Kirazcı, esnaf ve ev ziyaretleri yaparak, partisinin ve kendisinin projelerini açıklamaya devam ediyor. Türk Siyasi Litaratürüne “Kemerhisar Modeli” olarak geçen, halk tabanlı ön seçimden sonra Kemerhisar Kent Konseyi oluşumlarına başlayan Kirazcı, sosyal belediyecilik kavramı üzerinde Kemerhisar’da çalışmalar yürütüyor.

Kirazcı, çalışmalarında iki ana metot üzerinde çalıştığını ifade ederek; “Sorun ve çözüm! Siyasetimizin iki temel dayanak noktasıdır. Elbette bizlerin ve partimizin tespit ettiği sorunlar var ve bunlara karşı çözümlerde oysa biz Kemerhisar’da yeni bir model inşa ediyoruz. Çağdaş Yerel Yönetim anlayışımıza halkı merkeze koyuyoruz. Halkın tespit ettiği sorunlara, halkın çözüm üretmesi için mekanizmalar oluşturuyoruz. Bu eksende ekibimiz her gün esnaf ve vatandaş ziyaretleri yaparak, oluşacak kent konseylerinin temellerini atıyor. Halkın tam temsiliyetinin sağlanacağı bu modelle Kemerhisar için onlarca proje üreteceğiz. Bizim dışımızdaki siyasiler sosyal belediyecilik kavramının içini boşaltıyorlar. Oysa unuttukları bir şey var. Sosyal belediyecilik halkla birlikte olur.

Halkın fikirleri ve çözümleri ekseninde, yalnızca halkın yararı gözetilir. Maalesef Kemerhisar gibi önemli bir yerin sosyal belediyecilikten uzak olarak yönetilmesi bizleri üzüyor. Bu noktada herkesi faaliyete geçireceğiz. Geçmişten günümüze tespit edilen her sorunu ve sorunların uzman çözümlerini halktan öğrendik ve yine halkımıza açıklamaya başlayacağız. Kemerhisarlı hemşerilerimden tek bir ricam var; bize katkı sunsunlar. Fikirlerini, enerjilerini Kemerhisar için harcasınlar yeter. Çünkü halkın seçiminde, halkın yönetimi esas alınır ve kazanan Kemerhisar” olur dedi.

Beytullah Kirazcı, halk tarafından yoğun bir ilgi ile karşılaştığını ifade ederek, çalışmaların önümüzdeki günlerde biraz daha hızlanacağını ifade etti.