Spor

'Belediyelerle Yürüyoruz Etkinliği

Abone Ol

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Belediyelerle Yürüyoruz' etkinliğine katılarak destek verdi.

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla organize edilen 'Belediyelerle Yürüyoruz' etkinliğine katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan programda vatandaşlarla birlikte yürüdü.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Vatandaşımızın, Niğde'mizin insanımızın yararına yapılacak tüm çalışmalar için kurumlarımızla diyalog içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Belediye Başkanlığı önce sağlık diyoruz ve bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Etkinlik hakkında açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk; "2014 yılını sağlık için hareket edelim yılı olarak belirledik. Bu kapsamda insanlarımızın dikkatini yürüyüş yapmanın önemine çekmek ve halkımızı teşvik etmek için Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak her ay bir tema ile yürüyüş yapıyoruz. Geçen ay ki temamız 'ev hanımları ile yürüyelim' di. Bu ay ki temamız ise çok sektörde sağlık ile iş birliği ve Bakanlığımız çerçevesinde 'Belediyelerle yürüyoruz'. Bu projede Belediyelerimizin çok büyük bir önemi var.

Çünkü halkımızın yürüyüş yapabileceği, aktivite yapabileceği alanların, yolların ve alanlarının oluşturulması, Belediyelerimizin görev alanlarının içerisinde. Halkımız içerisinde araştırmalara göre halkımızın % 72'si düzenli fiziksel aktivite yapmamakta. Bunun sonucunda obezite sayısı artıyor. Şu andaki yapılan son çalışmalara göre şeker hastalığının üçte birinin, bazı kanserlerin dörtte birinin önlenebileceği ispatlanmış durumda. Tüm halkımızı sağlıklı ve uzun bir yaşam için, hareket etmeye çağırıyorum" dedi.