Siyaset

Başkan Erat; Bu iş burada bitmiştir!...

Abone Ol

Borlu tarafını hizmetten yana gösterdi... Bor Belediye Başkan Adayı Sıtkı Erat, proje tanıtım programında çok önemli açıklamalarda bulundu. Ak Parti Bor Belediye Başkan Adayı Sıtkı Erat, seçim çalışmalarına hızla devam ediyor. Bor Yenimahalle Sosyal Salonunda Proje tanıtım toplantısında tam bir gövde gösterisi yaptı. Borluların büyük ilgi gösterdiği proje tanıtım toplantısında Bor İlçesinin en büyük salonunda izdiham yaşandı. Birçok vatandaş salona giremedi, dışarıdan dinlemek zorunda kaldı. Yoğun katılımın olduğu toplantı da Ak Parti Bor Belediye Başkan Adayı Sıtkı Erat 5 yıllık döneminde yaptığı hizmetleri kısa kısa anlattıktan sonra yeni dönem deki projelerini anlattı.

Ak Parti Bor Belediye Başkan Adayı Proje Tanıtım programına katılan Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun programda kısa konuşmalar yaptılar. Partililerin büyük sevgi gösterisi arasında salona giren Başkan Sıtkı Erat’a ilgi büyüktü. Salonu hınca hınç dolduran partililer arasında bayanların fazlalığı ve heyecanı dikkat çekti. Başkan Erat, projelerini anlattıktan sonra programın sonuna doğru “Biraz’da sizinle hasbıhal edelim” diyerek başladığı ve MHP Adayı Fahrettin Özalp hakkında yaptığı konuşma partilileri coşturdu.

Bor İlçesinin en büyük düğün salonlarından olan Yeni Mahalle Düğün Salonu yetersiz kaldı. Bir çok kişi soğuk havaya rağmen toplantıyı ya dışarıda seyretti, yada geri döndü. Bu duruma vatandaşlar, “Başkanımızın, Bor ilçesine daha büyük salon yapması lazım” şeklinde yorumladılar. Başkan Sıtkı Erat proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada “İnanın bu tablo karşısında çok duygulandım. Bizim gücümüze güç kattınız, bizi onurlandırdınız, bize güç verdiniz hepinizden Allah razı olsun. Sevgili Borlu hemşerilerim, 5 yıl önce sizin karşısınıza geldik, bu hizmete talibiz dedik. Yapacaklarımızı bir kitapçıkta topladık. Dedik ki, bize bu görevi verirseniz size bunları, bunları yapacağız dedik. Bugün bize verdiğiniz o tertemiz oyları yine size hizmet olarak iade ettik. Hiçbir zaman başınızı öne eğdirmedik, çalmadık, çaldırmadık. 24 saat sizin emrinizde olduk. Bu memleket bizimdi, bu memleket bizim sevdamızdı… 24 saat ne yapabiliriz diye düşündük. Bugün karşınıza alnımız açık olarak çıkıyoruz. Geçmişte bize destek verdiniz, şimdi yine oylarınıza talibiz. 30 Mart’ta inşallah başaracağız, yeniden güzel bir Bor için sizlere hizmet etmeye başlayacağız. Dün ne söz vermişsek hepsini yaptık, hatta 10 kat fazlasını da yaptık.”diyerek görev geldiği günden beri 5 yıllık hizmetlerini kısa başlıklar halinde anlattı.

Başkan Erat, neyin sözünü vermişsek hepsini yaptık, 50 yıldır yapılamayan işleri başardık. Bor’da değişimi gerçekleştirdik. Son 5 yıllık hizmetlerimizi tek tek anlatmanın artık önemi yok. Zaten bugün bu salon her şeyi gösteriyor, artık Bor’da dönüşüm diyoruz . Bugün bu salonda bu iş bitti. Seçim ile ilgili bir endişem yok, sizin de olmasın ama sizden bir ricam var. 15 Gün daha çalışalım, bir oy bir oy diyelim, bir Niğde rekoru, belki de Türkiye rekoru kıralım. Güçlü olalım, masaya yumruğumuzu daha güçlü vuralım. Ankara’da milletvekilimizin ve bizim elimiz güçlü olsun. Bir oy bir oy diyelim. Bir süreçten geçtik, hep dedikodu yapıldı. Artık belli bir azınlığın yaptığı dedikodulara bir son verelim. Bu memlekette için bizim, ne dediler “Sıtkı Erat’ı aday yapmayacağız, onun devri bitti dediler, milletvekilleri ile arası açık dediler. Milletvekilleri ona yüz vermiyor dediler. Buyrun oda burada bende buradayım, inşallah 30 Mart’tan sonra sayın vekillerimiz ile birlikte Bor’da tarih yazacağız.”dedi.

Başkan Erat konuşmasının devamında; “ Bu memleket bizim, çocuklarımız için hep beraber olmak zorundayız. Herkesin bir dünya görüşü olabilir, ideolojisi olabilir, herkesin fikrine saygımız var. Ama ortak menfaatimiz Bor olacak. Bu menfaat üzerinde birleşeceğiz. Başkanlar gelip geçidir, önemli olan birlik ve beraberliğimizdir. Benim MHP’li kardeşlerimize de, CHP’li kardeşlerimize, hangi fikirden olursa olsun saygım var. Ama bu işi başaralım, Sivas’ın öte tarafı nasıl hemşeri ise, Karadenizliler nasıl hemşeri ise bizde bir olalım, beraber olalım ve bu işe bir Bismillah diyerek başlayalım. Bu 5 yıllık dönemde, şuna ulaştım, dedim ki Bor’un işe, aşa ihtiyacı var. Biz çocukluğumuzda bir tuğla fabrikası, bir yem fabrikası ile övünüldü. Oysa şimdi Bor Organize Sanayinde onlarca tuğla ve yem fabrikası gibi fabrikalar var. Önümüzdeki iki yıl içinde 25 tane fabrika hizmete girecek. Bor çok farklı olacak, ticareti çok farklı olacak, çocuklarımızın geleceği kurtulacak”dedi.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Başkan Erat; “ Şunu söylemek istiyorum, 17 Nisan’da yeni Devlet Hastanesi yapılıyor. Mehmetçik Mahallesinde Gençlik Merkezi yapıyoruz. Mehmetçik Mahallesi ve Toki arasında yeni su hattı çekiyoruz. Bunu Toki yapıyor ve belediyemizden bir kuruş ödemiyoruz. Bunlar önemli işler Sayın Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Yine Mehmetçik Mahallesi eğitim kampusu gibi bir yer oldu. Yeni İmam Hatip Lisesi de oraya yapılıyor. Bu mahallemizde bir çok okul bulunuyor. Burada içinde işyerleri, spor salonları, düğün salonu da olmak üzere kapsamlı bir Sosyal Salon yapacağız. Burada büyük bir park yapmayı düşünüyoruz. Eski Hamamın etrafında kimseyi mağdur etmeden iş merkezi yapılacağız, yine 50 yıldır konuşulan Halk Bankası binasını geriye çekeceğiz. bütün çalışmalarımızı yaptık, önümüzdeki dönem başlayacağız.”dedi.

Doğalgaz hattının daha geniş alanlara ulaşacağını, elektrik hatlarının yer altına çekilme işleminin devam edeceğini belirten Başkan Erat, Fatih Mahallesinde yapılan, yaya alt geçidinin yanında gidiş ve gelişli araba alt geçidi yapacaklarını. Kayseri - Niğde - Adana – Karaman Hızlı Tren hattı tesisi yapılacak ve bu tesis yapılırken de yine TCDD tarafından bu araba alt geçidimiz yapılacak. Bu konu ile ilgili desteklerinden dolayı Sayın Milletvekillerine teşekkürlerini iletti. Bor ilçesinin en önemli projelerinden biri olan Hayvancılık Organize Sanayi ve Enerji İhtisas Bölgelerinin yapılması için çalışmaların devam ettiğini ve bunun Bor İlçesine muhakkak kazandırılacağını belirten Başkan Erat; “ İlçemize bir galericiler sitesi kuracağız. Deri sanayimiz ilçemiz için önemli Dabakhanede bulunan küçük çaptaki dabak işletmelerinin Bor OSB yanındaki yeni yapılacak olan Küçük Sanayi Sitesine taşıyacağız. Bunun işlemleri tamamlandı ve ödemeler konusunda büyük kolaylıklar sağlandı. Boşalan eski dabakhanenin bulunduğu yeri ise Toki alanı olarak değerlendireceğiz”dedi.

Başkan Erat; “Okçu suyu konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Erat, “Bana hep soruyorlar bu Okçu Suyu ne olacak diyorlar. Hepinizin huzurunda açık yüreklilikle söylüyorum. Şuan da okçu suyundan bilek kalınlığında bir su geliyor. Bunu da sık sık boruları kırarak gelmesi engelleniyor. Uzun zamandır Okçu’dan su gelmiyor. Okçu Suyu diye bir su Bor’a gelmiyor. Ben buna Anneme bile anlatamıyorum. Ama orada çok güzel su var. Bu suyu getirmek için çok çaba sarf ettik, tartışmalar yaşandı, şuan su konusunda mahkeme devam ediyor, inşallah kazanacağız. Bu Okçu Suyu sorununu çözeceğiz, Okçu Köyünü Bor’a bağlayarak bu sorunu çözeceğiz. “dedi.

Başkan Erat yeni projelerini anlatırken, “Yine Toki’den Mehmetçik Mahallesi ve ardından çöp tepesinin yanından Altunhisar Yoluna bağlanacak şekilde çok kapsamlı bir bulvar yapacağız. Üzerinde oyun parkları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile modern, geniş bir bulvar yapacağız. Mezarlık ihtiyacının olduğu yeni mezarlık alanı belirleneceğini söyleyen Başkan Erat, İftiyan’da bir cami eksikliği var burada yapılması için hayırsever bulacağız. Kayabaşı’nda yaptığımız sosyal alanların sonuna gelindiğini burasının çekim merkezi olacağını belirtti. Yunak Köprüsü ile İftiyan arasında yürüyüş ve bisiklet yolu düşünüyoruz. Yeni bir otogar yapacağız, nereye yapılacağı konusunda sizlere danışacağız. Tarihi binalarımızı onarıyoruz. Yeni belediye binası, yeni emniyet binası, İmam Hatip binası, yeni kent parkları gibi daha bir çok projelerimiz var ancak zaman kısıtlı sizleri fazla sıkmak istemiyorum.”dedi.

Başkan Erat, Bor için en önemli olan Kentsel Dönüşüm konusunda ise Harım Mahallesinde çalışmaların tamamlandığını yeni dönemde Kentsel Dönüşüme başlayacaklarını, eski mahallelerin dönüştürülmesi konusunda her türlü kolaylığı sağlayacaklarını bu konuda komisyonlar kurulacağını belirtti. Başkan Erat, salonda bulunan ve kendilerine destek veren Bor ilçesinin ileri gelen isimlerini tek tek sayarak desteklerinden dolayı teşekkür etti. Yine işadamı Atıl Ekemen’in Bor İlçesine bir okul yapacağının müjdesini de vererek kendisine teşekkür etti. Bu güne kadar Bor’da yaptıkları hayırlar ile hizmeti bulunanları tek tek söyleyerek minnettar olduğunu belirtti.

Başkan Erat coşkulu kalabalık karşında samimi konuşmalar yaptı. “Sizinle biraz hasbıhal edelim diyerek başladığı sözüne ; Biz hep şunu iddia ettik. Bu memleket bizim sevdamız, 24 saat çalışmak zorundayız. Çalıştık başardık, bugün bu salon bunu ifade ediyor. Ben Fahrettin Abi’yi seviyor ve sayıyorum. Ama bu iş bizim işimiz, biz yaparız. Bu iş dışarıdan 3 günlüğüne, 5 günlüğüne gelmekle yapılmaz. Biz 24 saat sizin hizmetinizde olduk. Cenazenizde de yanınızda olduk, düğününüzde de beraber olduk. Fahrettin Abi diyor ki. “Bu işi ehline verin diyor” Bakın size ne göstereceğim, Sosyal Medya’da bir anket yapılıyor, deniliyor ki “Niğde’nin en başarılı belediye başkanı kim” Fahrettin Abi burada oy kullanmış “ Niğde’nin En Başarılı Belediye Başkanı Sıtkı Erat” diye. Fahrettin Abi işi ehline verileceğini biliyor. İnşallah 30 Mart’ta siz tarih yazacaksınız. Bugün burada bize destek verdiniz, güç verdiniz hepinizi teşekkür ediyorum”dedi.

Başkan Erat, konuşmasının sorunda Bor İlçesinin en büyük sorunlarından Akkaya çevre kirliliğine de değindi ve yine sert konuştu; “Son günlerin en demogoji konusu Akkaya… Akkaya Barajı üzerinden kimseye siyaset yaptırmam. Herkes bunu bilsin… 5 Yıllık İl Genel Meclis Üyeliği dönemimde, 5 Yıllık Belediye Başkanlık dönemimde hep bu işin takipçisi oldum. Bu bir sıkıntı dedim, bunu söylemek lazım dedim. Bakanlarımızı getirdik, Genel Müdürleri getirdik. Bölge Müdürlerini getirdik. Milletvekillerimizin büyük çabaları oldu. Biz Ankara’ya gittik takipçisi olduk. Baraja gittik denetledik ama bu işi yaparsak yine biz yaparız. Dün bir açıklamasını okudum, diyor ki “ Akkaya kanser saçıyor” Bende soruyorum size bu güne kadar aklınız nerdeydi. Ankara’da oturmakla olmuyor. Ankara’da BOR-DER’de yöneticiliği yaptınız. Niğde Vakfı’nda yöneticilik yaptınız. Bir tane demeciniz var mı Akkaya ile ilgili. Diğer siyasi partilerin bir tane demeci var mı? Akkaya’nın başında da biz varız sonunda biz varız. Bu işi çözecek yine biziz”dedi.

Başkan Erat Akkaya konusunda Borlunun yanlış bilgilendirildiğini söyledi. Erat; “Borlu kanser oluyor diyor. Kanser vakalarında Türkiye ortalaması yüzde 20… Ama 2013 itibari ile Bor’da yüzde 8,5 oranında kanserden ölüm var. Nereden alıyorsunuz bu yanlış bilgileri, sallamakla olmuyor. Bu işe gönül vereceksiniz, bu işe emek vereceksiniz, gece gündüz Bor’da yatacaksınız, Bor’da kalkacaksınız. Cenazesinde onun yanında olacaksınız. Düğününde onun yanında olacaksınız. Dirisinde, ölüsünde Borlunun yanında olacaksınız ondan sonra konuşacaksınız. Biz her zaman sizinle beraberiz yine beraber olacağız.

Herkesin siyasi görüşüne, dünya görüşüne saygım var. Bugünlerde Türkiye Sırat Köprüsünden geçiyor. Geçmişi yaşamamak için çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu memlekette 80 öncesini unutmamak lazım. Kemerhisarlı Bor’a gelemiyor, Bizler Kemerhisar’a gidemiyorduk. Bizi hep kandırmışlar, bir daha kandırmasınlar. Buna izin vermeyin, bizde vermeyeceğiz”dedi.

Bor Belediyesi’nin durumu hakkında da bilgi veren Başkan Sıtkı Erat; “Birde hep şunu söylüyorlar. Önceki dönemden bize çok büyük paralar bırakmışlar. İşte 8 – 10 trilyondan bahsediyorlar. Buradan herkesin huzurunda söylüyorum. Biz Belediyeyi 2 trilyon 150 milyar ile teslim aldık. Kamulaştırma, işçi tazminatı ve bunca hizmet yaptık. Doğru borçsuz olarak teslim aldık, bundan dolayı Yavuz Can başkanıma teşekkür ediyorum. Ama bugün şuanda yine borçsuz olarak karşınızdayız, şuan 1 trilyondan fazla bankalarda belediyemizin parası var. “dedi. Başkan Erat sözlerinin sonunda salonda bulunanlara katılımları ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Programın sonunda İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyeleri tek tek sahneye çağrıldı ve fotoğraf çektirildi.