Bor Haber

Başkan Erat Bor Pazarında

Abone Ol

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Meşhur Salı Pazarı görkemine kavuştu.

Son derece modern bir görüntüye kavuşurak yeni yüzüyle halkın hizmetinde olan Salı Pazarı adeta “ Geçmedi Bor’un Pazarı” dedirtiyor.

Bor Belediyesinin çalışmalarıyla birlikte halkın soğuk kış aylarında yağmur , kar ve çamurdan korunarak alışverişlerini yapmasını sağlayacak proje olan üstü kapalı Pazar alanı, insanların merdivenlerden kilolarca ağırlığında çantalarla çıkmalarını kolaylaştırmak, zorluk çekmelerini engellemek amacıyla 2 belediye personelinin başında bulunduğu yürüyen merdiven , Pazarın tam merkezinden geçen,zamanında kokusuyla vatandaşlarımızın alışveriş yapmasını bir nebzede olsa engelleyen Özden deresinin ıslah edilmesi , pazara araçlarıyla gelen vatandaşların trafik park sorunu yaşamaması için yeni köy garajının Salı günleri halkın hizmetine sunulması, tarihi Salı pazarını yeniden canlandırıyor.

Artık yeni bir imaj, yeni bir kent şirin ilçe Bor. Şehrin tarihi dokularını yeniden canlandırmak isteyen Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ; ‘’Tarihi yerlerimiz bizim can damarımız. Onlar ile şehrimizi tanıttık , onlar ile ilçemizi güzelleştirdik. Şimdi Salı pazarı , sonrasında Kayabaşı daha niceleri tekrar eski görüntüsüne , ününe , ismine yakışan güzelliğe kavuşacak.İnsanlar artık bu yerlere geldiğinde terkedilmiş virane yer görmeyecek. İnsanlar artık kentimizin tarihi güzelliklerini görecek , zamanlarının belkide birçoğunu geçirdiği bu yerlerde duygulanacak , içindeki Bor duygusu kabaracak , sevdası çoğalacak.’’ şeklinde konuştu.