Siyaset

Bakan Veysel Eroğlu Niğde de

Abone Ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Niğde’nin geçmişte unutulan bir il olduğunu belirterek, hükümet olarak 10 yılda Niğde’ye 4 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Bakan Eroğlu, Niğde’de 30 milyon değerinde 13 tesisin açılış ve temel atma törenine için Niğde’ye geldi.

Saat: 11.00’da Niğde’ye gelen Bakan Eroğlu ilk olarak Niğde Valiliğini ziyaret ederek Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’tan brifing aldı.

Bakan Eroğlu yaptığı açıklamada: “Hükümet olarak Niğdemize çok büyük bir hizmetler yaptık. Niğde unutulmuş bir ilimizdi. Hükümetimiz zamanında hatırlandı. Bu zamana kadar Niğde’ye 10 yılda 4 kat trilyonluk yatırım yaptık. Daha önceleri Niğde’ye hükümetin yıllık ayırdığı ödenek bir, iki milyonu geçmezdi. Şimdi 4 milyar TL’lik yatırım yapıldı.

Bakan Eroğlu yaptığı açıklamada: “Hükümet olarak Niğdemize çok büyük bir hizmetler yaptık. Niğde unutulmuş bir ilimizdi. Hükümetimiz zamanında hatırlandı. Bu zamana kadar Niğde’ye 10 yılda 4 kat trilyonluk yatırım yaptık. Daha önceleri Niğde’ye hükümetin yıllık ayırdığı ödenek bir, iki milyonu geçmezdi. Şimdi 4 milyar TL’lik yatırım yapıldı.

atırımlarda geçmişe göre 20 misli bir artış oldu” diye konuştu. Valilik binasında Gazetecilerin Suriye’nin kimyasal silah kullanması ile ilgili soruya Bakan Eroğlu şunları söyledi: “Suriye’deki neticede onlar kardeşlerimiz yani burada kimyasal silahta kullanması kimyasal madde ile çoluğu çocuğu katletmesi gerçekten çok büyük bir vahşet büyük bir zulümdür. Hatta atalarımız mezalim derdi.

Mezalime ütün dünya sessiz duruyor. Buna gerçekten hayret ediyorum. Yani bu kadar zulüm var. Babasını geçti bu zalim Esad, babası da büyük bir zalimdi babasını maalesef geçti artık kimsenin tahammülü kalmadı. Bakın şu anda Suriyelilerin büyük bir kısmı Türkiye’de Ürdün, Lübnan’da perişan hallerde gene biz sığınan kardeşlerimize bakıyoruz. Şuana kadarda tahmin ediyorum 1,5 milyar dolarlık Türkiye’nin yaptığı maddi bir destek var. Yani bunları ne için yapıyoruz; insanlık adına yapıyoruz onlarla kalbimizden gelen bir kardeşlik bağı var onlar bize tarihin emaneti bunun için bakıyoruz.

İnşallah bu çocukların özellikle o yavruların gazetede görünce ben de sabahleyin çok duygulandım yan yana dizilmiş duyguların hele gazetenin birisi şöyle yazmış “bunlar uyumuyor bunlar şehit oldu” gerçekten kefenlere bürünmüş bütün çocukların yani nerdeyse bir bin dört yüze yakın bu şekilde kimyasal madde ile masum suçsuz çocukların bu şekilde katledilmesi bütün milletimizin yüreğini dağladı. Artık son olsun diyoruz. Sabrımız kalmadı. Bütün Dünya’ya da sesleniyoruz. Başka bir yerde çok iyi hatırlıyorum. Hollanda’da doktora çalışmasında Bir köpek hastalandığı zaman 50 kişi etrafına dolardı. Tamam da burada insanlar ölüyor. Biz hayvanlara da merhamet edeceğiz. Ama burada insanlar ölürken batının sessiz kalması doğrusu çok düşündürücü. Biz şişlide deprem oluyor oraya ilk yardıma koşan biziz insanlık bunu gerektiriyor.

Diyorum ki batıya insanlık öldü mü. Bir taraftan İran’a şaşıyorum o hala Esedi destekliyor. Rusya arkasında çıkıyor. Neticede bütün dünyanın artık buna dur demesi lazım. Bu zalimin yaptıkları öbür dünyada çekeceği aşikar tabi. Bu dünyada da artık cezasını çekmesi gerekiyor. Çok üzüldüm ölenlere şehitlere, Allahtan rahmet niyaz ediyorum. Onların akrabalarına anasına babasına ve yakınlarına da sabır diliyorum. Milletimizin de oradakilerin çoğu kardeşlerimiz çok sayıda aynı soydan gelen kardeşlerimiz var. Onlarından milletimizin de insanlığında başı sağ olsun”