Niğde Haber

Atatürk'ün Niğde'ye gelişi kutlandı

Abone Ol

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 80. yıldönümü törenle kutlandı.

Atatürk'ün 5 Şubat 1934 günü trenle geldiği Niğde Gar'ı önünde önünde toplanan Niğde Protokolü, halk ve öğrenciler kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.

Törene Niğde Valisi Necmettin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Atatürk Anıtına Çelenk sunuldu. Çelenk sunumundan sonra Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Başkan Akdoğan, Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 80. Yılını coşkuyla kutladıklarını belirterek, 5 Şubat 1934 yılında Ulu Önder Mustafa Atatürk, Niğde'yi şereflendirdiğini ve Niğde halkı tarafından misafir edildiğini söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamak demek gösterdiği hedefe yürümek demek olduğunu ifade eden Akdoğan şunları dedi: "Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefe yürümek onu anlamak çok önemlidir. Onu anlamak demek gösterdiği hedefe yürümek demektir. Atatürk'ün söylediği bir sözle hareketle bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak. Amacımız ve gayemiz budur. Bu ülkeyi yine dünyanın kalkınmış ilk 10 ekonomisine sokmak. Bunları başardığımız zaman Atatürk'ün göstermiş olduğu hedefe hep beraber ülke olarak ulaşmış olacağız.

Bu bakımdan hükümetimizin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmek istediği projeler 2023 yılında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılıyla beraber Türkiye Cumhuriyetinin devletinin dünyada ilk 10 ekonomisi içerisine girdiğini göreceğiz. Bölgesinde lider ülke olmuş olduğunu göreceğiz. Niğde belediyesi olarak ortaya koyduğumuz ve gerçekleştirdiğimiz vizyon projelerin, önümüzdeki dönem gerçekleştireceğimiz projelerler inşallah biz gelecek nesillere daha gelişmiş daha güzel daha refah bir Niğde teslim edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından Atatürk'ün Niğde'ye gelişi etkinleri kapsamında düzenlene satranç turnuvasında dereceye giren sporculara ödül verildi. Tören halk oyunu gösterisinin ardından son buldu.