Siyaset

Ak Parti Niğde Milletvekil Aday Adayları

Abone Ol

20 Şubat 2015 Cuma günü saat 17.00'da sonlanan başvurular sonrası, 2015 genel seçimlerinde Niğde Ak Parti'yi parlamentoda temsil etmek üzere 27 kişi başvuruda bulundu. Aday adaylar içerisinde eski milletvekilleri, il başkanları yanı sıra ik defa siyasi arenaya giren isimler var. Niğde'de daha önceki dönemlerde milletvekilliği yapan Erdoğan Özegen, Muharrem Selamoğlu, Mahmut Uğur Çetin yeniden aday adayı oldular. Mevcut Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi'de 2015 genel seçimleri için Niğde'den aday adayı olanlar arasında. Adaylardan 3 tanesi engelli kontenjanı için başvururken, bayan adayların sayısında da artış vardı. Ak Parti'nin bu seçimlerde bayanlara geçmiş dönemlere göre daha fazla yer verileceğinden dolayı Ak Parti'ye 5 bayan başvuru yaptı. Mart ayı sonu ya da Nisan ayı başında Ak Parti'nin ilk 3 ismi açıklanacak.

Uzm. Dr. Doğan AKDOĞAN Ak Parti 2015 Niğde Milletvekili Aday Adayı DOĞAN AKDOĞAN KİMDİR 1964 yılında Niğde’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Niğde’de tamamladı. 1983 yılında Niğde İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl, Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. 1989 yılında Tıp tahsilini tamamlayarak, mecburi hizmetini yapmak üzere Kahramanmaraş-Afşin ilçesine tayin oldu. Burada devlet hastanesi acil servisi hekimliği ve Afşin 2 nolu sağlık ocağı sorumlu hekimliği yaptı. 1995 yılında Niğde’ye tayin oldu. Niğde’de Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü, Sağlık Müdür Yardımcılığı ve Sağlık Müdür Vekilliği yaptı. 1997 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi mikrobiyoloji ve klinik mikrobiyoloji ihtisasını kazandı. 2000 yılında mikrobiyoloji ve klinik mikrobiyoloji uzmanı olarak Niğde Devlet Hastanesine atandı. Niğde Devlet Hastanesinde laboratuvar sorumluluğu ve başhekim yardımcılığı görevlerinde bulundu. Niğde’de çalıştığı süre içerisinde, özel sağlık merkezi, özel hastane ve görüntüleme merkezi gibi birçok sağlık yatırımının öncüsü oldu . 2003 yılında Ankara’ya tayin oldu. Ankara’da sırayla; Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekim yardımcılığı, Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi başhekimliği yaptı. Daha sonra, 2012 yılında Ankara Halk Sağlığı kurucu müdürlüğüne atandı. 7 ay halk sağlığı müdürlüğü yaptıktan sonra, Ankara 1.bölge kamu hastaneler birliği kurucu genel sekreteri oldu ve 2015 yılına kadar bu göreve devam etti.

Ahmet ÖZMEN

Alpaslan KAVAKLIOĞLU ALPASLAN KAVAKLIOĞLU KİMDİR 1962 yılında Niğde’nin Bor ilçesinde doğdu. Esnaf bir ailenin çocuğu olarak ilk, orta ve lise öğrenimini Bor’da tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girerek İşletme Bölümünden mezun oldu. Uzun bir Mülki İdare Amirliği geçmişi bulunmaktadır. Anadolu’nun değişik ilçelerinde kaymakamlık ve vali yardımcılığı yaptı. Şereflikoçhisar, Çayırlı, Artova, Serinhisar, Yahyalı, Araban ve Besni ilçelerinde kaymakamlık; Erzincan ve Sakarya’da deprem dönemlerinde Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığında Daire Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2009 yılında Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü oldu. 2011 yılına kadar bu görevi yürüttü. Milli Güvenlik Akademisini bitirdi. İngiltere’de dil ve kamu yönetimi, Japonya’da afet yönetimi, bölgesel kalkınma ve yeniden yapılanma, Tayvan’da toplum kalkınması konularında uzun dönem eğitimler aldı. Kaymakamlık görevindeyken halkın öncelikleri ile toplumsal sorun ve ihtiyaçların çözüme kavuşturulması konularında yetkinlik kazanırken; Başbakanlıktaki görevi ve aldığı eğitimlerde ise devlet bürokrasisini yakından tanıma fırsatı buldu. 2011 genel seçimlerinde AK Parti Niğde Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. Halen TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığını görevini yürütmektedir. Pek çok kanunda imza sahibi, 2014 tarihli Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 2013 tarihli Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun ise teklif sahibidir. TBMM Genel Kurulunda AK Parti Grubu veya şahsı adına iç ve dış politikalara dair onlarca konuşma yaptı. Ayrıca AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak 14 ilden sorumlu bölge koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir. Parlamentolararası Birlik Grubu Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Türk Parlamenterler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Japonca bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Dr. Ömer SELVİ Ak Parti 2015 Niğde Milletvekili Aday Adayı DR. ÖMER SELVİ KİMDİR? 16 Ocak 1976’da Niğde’nin Koyunlu Kasabası’nda doğdu. Temel eğitimini aldığı Ankara Kocatepe Mimar Kemal İlkokulu’nu 1988’de birincilikle bitirdi. Aynı yıl ÖSYM’nin düzenlediği Anadolu Liseleri’ne Giriş Sınavı’nda Türkiye’de ilk 1000 öğrenci arasında yer alarak Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğrenim görmeye hak kazandı. Matematik ve Fen Bilimleri alanında eğitim aldığı Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden 1994’de mezun olarak orta ve lise öğrenimini tamamladı. Aynı yıl ÖSYM’nin düzenlediği Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nda Türkiye’de ilk 500 öğrenci arasında yer alarak Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü burslu olarak kazandı. Bu bölümden 1999 yılında Şeref Listesi’nde yer alarak mezun oldu. Yine aynı bölümde burslu olarak sırasıyla 2002 senesinde Yüksek Lisansını ve 2008 senesinde Doktorasını Yüksek Şeref Listesi’nde yer alarak tamamladı. Birçok akademik makalesi dünyanın en önde gelen ve en prestijli dergilerinde yayınlandı. Resmi anlamda siyasete AK Parti’de başlayan Dr. Ömer Selvi AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı’nda sırasıyla 2002 – 2005 yılları arasında Kurucu Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeliği, 2005 – 2008 yılları arasında Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeliği görevlerinde bulundu. 2008 senesinde gerçekleştirilen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’yle yaş haddinden dolayı Gençlik Kolları’ndaki görevlerinden ayrıldı ve 19 Temmuz 2009’da gerçekleştirilen AK Parti Ankara İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi’nde İl Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nda Dış İlişkiler Birim Başkan Yardımcılığı ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 12 Haziran 2011’de yapılan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti Niğde Milletvekili olarak seçildi. İleri düzeyde İngilizce bilen ve lider ruhlu, kararlı, kendine güvenen, disiplinli, çalışkan ve güvenilir bir kişiliğe sahip olan Dr. Ömer Selvi TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Üyesidir. Aynı zamanda Türkiye-Portekiz Parlamentolararası Dostluk Grubu Kurucular Kurulu Başkanı olan Selvi, 2014 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi olarak seçilmiştir.

Muharem Selamoğlu

Mahmut Uğur Çetin

Erdoğan ÖZEGEN

Doğan GÜNDOĞDU

Fatma Şura KOÇER

Yücel AKBABA

Gülçin Güç YAŞAR

Mevlüt GÜMÜŞ

Nesrin TENGİROĞLU 1963 Şanlıurfa doğumlu olduğunu belirten Tengiroğlu; “İlk ve orta öğrenimimi Şanlıurfa'da tamamladım. Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Şanlıurfa SSK Hastanesinde Diş Hekimi olarak hizmette bulundum. 1995 yılında eşimin memleketi olan Niğde'ye gelerek Niğde SSK hastanesinde Diş Hekimi olarak görev yaptım. 2008 yılında Niğde'ye ilk kez açılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin kurucu Başhekimlik görevini üstlendim. 2008-2013 yılları arasında ülke çapında örnek gösterilecek bir Diş Hastanesi’ni kurarak, Niğde'ye layık bir Ağız Diş Sağlığı Merkezi binasına taşıma bahtiyarlığına eriştim. Görev yaptığım dönemde Sağlık Bakanlığı kurmuş olduğumuz hastanenin teknik ve hizmet kalitesi Türkiye'deki diğer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine örnek gösterilmiştir. Bu münasebetle görev yaptığım zaman diliminde Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ tarafından Takdirname ile taltif edildim. Görev yaptığım süre içerisine Niğde Valilerimiz tarafından yapmış olduğum çalışmalardan dolayı Teşekkür Belgeleri ile ödüllendirildim” diye konuştu.

Fatma BÜYÜKAKKAŞ

İbrahim BIÇKI

Arif DEMİR

Mansur ESEN

Nuray TURCAN

İsa ALPAT

Mahmut DEMİR

Yaşar ATAÇ

Ahmet ŞAHİN,

Seyfettin PİSİL

Merih Fırat GÜLGEN

Zafer Aydın ECEMİŞ

Mehmet Ali ÖNAL