Siyaset

Ak Parti Niğde İl Danışma Meclis Toplantısı

Abone Ol

Ak parti Niğde İl Danışma Meclisi Toplantısı yoğun bir katılımla il kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Aksaray Milletvekili Niğde İl Koordinatörü İlknur İncesu, Niğde Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen’in yanı sıra Kadın Kolları Teşkilatı ve Gençlik Kolları Teşkilatı ve Ak Parti Yönetimi üyeleri, Ak Parti Belde Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

oplantının basına açık olan bölümünde divan kurulunun secimi ve Ak Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen’in Konuşmaları yer aldı. İlk olarak konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Niğde Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen çalışmalarından bahsetti.

Özmen; “ Öncelikle İl Danışma Meclisi Toplantısı’nın yapılış gayesinden bahsetmek istiyorum. Partimizin il düzeyindeki çalışmalarını gözden geçirmek kademler arasındaki çalışma ve işbirliği sağlamak, örnek çalışmaları duyurmak ve sorunların tahlil etmek, yerel ve genel hizmetleri gözden geçirmek, tüm partililerimizin fikir ve düşünceleri alarak yönetime katılımlarını sağlamak amacıyla parti tüzüğümüzü gereğince yapılmaktadır. Ak Parti Türkiye’nin tüm dinamiklerini bünyesinde barındıran, çoğulcu demokrat sivil yepyeni bir siyasi aklı temsil eden yegâne partidir. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadarki 9 aylık olan süreçte yapmış olduğumuz çalışmalardan bahsedecek olursak partimizde teşkilat ve kurumsallaşmayı oluşturduk.

Ustalık döneminde olan genel merkezimizin uygulamaya koyduğu teşkilatların şematik yapılması çerçevesinde bize vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda il, ilçe, belde, mahalle, köy teşkilatları yeniden gözden geçirerek sisteme uygun hale getirdik. İl yönetimini her birim sırasıyla genel merkez tarafından birimiyle ilgili eğitim alarak sahada daha başarılı faaliyetler yapar hale gelmişlerdir. Kadın ve Gençlik kolları teşkilatlarımız bu süreçte yeni görevlendirilen kadın ve gençlik kolları başkanlarımız teşkilatlanmalarını tamamlayarak bu kademelerin taze kan, dava aşkı ve heyecanları ile çalışmalarımıza ivme katmışlardır.

Bunların dışından üye faaliyetlerimiz, kurum ziyaretlerimiz ve Ankara ziyaretlerimiz başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Patates hakkında, patates üreticilerinin sorunlarının çözümü için il yönetim kurulu üyelerimiz çiftçilerimiz, belde başkanlarımız ve konuyla ilgili sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de yer aldığı tarım komisyonumuz çalışmalar yapmıştır” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen’in konuşmasından sonra konuşma yapmak için kürsüye çıkan Ak Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu; “ Bu toplantı bizim için bu seviyede olan ciddi bir danışma meclisi toplantısı. Biz teşkilat olarak sağlam durmazsak genel başkanımız Recep Tayip Erdoğan yukarıda sağlam duramaz bu bağlamda teşkilat çok önemli. Önümüzde bir mahalli seçimler var 8 ay kadar bir süre kaldı diyebilirim. 8 ay içinde çok iyi çalışmamız lazım. Belki ilk defa karşımızdaki partiler blok olacaklar blok olarak karşımıza çıkacaklar.

Bu seçimde hepiniz biliyorsunuz bizi tökezletmek istiyorlar. Bu seçim o yüzden çok önemlidir. Bu seçimi mahalli idareler seçimi olarak görmeyin. Bu seçimlerden sonra ki Cumhurbaşkanlığı seçimleri, milletvekilleri seçimleri açısından da çok önemli bir ilişkisi olan seçimdir. Ben daha önce ilçe danışma meclislerinde de konuştum bu seçim Türkiye’nin 4. önemli seçimlerinden. Bu bakımından genel merkezimiz, teşkilat başkanlığımız ve diğer başkanlıklarımız varını yoğunu ortaya koyarak bu seçimde mutlaka zaferle çıkmamız için gayret gösteriyor ve çalışıyorlar. Bizimde üzeremize düşeni yapmamız lazım. Teşkilat temelden başlar mahalle temsilciliklerinden başlar, sandık başkanlıklarından başlar. Biz buralarda birlik ve beraberliği sağlamlaştırmamız lazım.

Nasıl olsa başbakanımız var gelir burada bir miting yapar televizyonlarda konuşur, zaten çok seviliyor demememiz lazım rahatlığa kapılmamamız gerekir.” diyerek daha sonra Niğde’ye yapılan hizmetler ve yapılacak olan hizmetler hakkında bir süre konuşan Kavaklıoğlu, konuşmasını tamamladı.