Niğde Haber

15 Temmuz Yıldönümünde Bor'dan Görüntüler

Abone Ol

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri,  Bor İlçesinde 11 Temmuz 2017 günü başladı

Bor İlçesinde 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimine canları pahasın, kahramanca direnerek şehadet mertebesine ulaşan Şehitlerimiz Ömer Halisdemir ve Ramazan Konuş'un kabirleri ve Şehitlik ziyaretleri yapıldı. 

Şehit  Ömer HALİSDEMİR'in Çukurkuyu Kasabasındaki kabri başında düzenlenen programa; Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, TBMM İdare Amiri Ak Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Ak Parti  Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, İlçe Kaymakamımız Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun,  İl ve İlçe Protokolü katıldı ve Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.  Aynı gün, Bor Sokullu Mehmet Paşa Camiinde şehitlerimiz için mevlüt okutuldu. 

Ertesi gün Bor Gostivar Şelale Park'ta 15 Temmuz temalı resim sergisi açıldı. 15 Temmuz Şehitleri anısına okçuluk ve masa tenisi turnuvası yapıldı. Dereceye girenlere ödülleri verildi. Cuma günü ise Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde Yaz Kur'an Kursları öğrencilerinin düzenlediği etkinlik yapıldı. 

15 Temmuz Cumartesi günü ise akşam saatlerinde Bor Kaymakamlığı önünde toplanılarak buradan etkinliklerin yapılacağı Gostivar Şelale Park'a kadar yürüyüş yapıldı. Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşe yüzlerce Borlu katıldı. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlilerine Gostivar Şelale Park'ta devam edildi. TRT Sunucusu Ahmet Cihat  Sancar'ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Şehit yakınları konuşma yaptılar. 15 Temmuz Marşı yazarı Kemal Faruk çeşitli marşlar okudu. İlahiler  ve Kur'an'ı Kerim tilaveti okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları alana kurulan ekrandan izlendi. Bor İlçesindeki etkinlikler sabah namazına kadar devam etti.