Ülkemizde ikiyüzlülüğün, fesatlığın ve ihanetin ibret dolu tiyatro oyunu, dün olduğu gibi bu günde devam etmektedir.
Batılı dostlarımız son günlerde bir kaşık suda fırtına koparmakta, özellikle de P.K.K.ya çanak tutarak gerçek yüzlerini ortaya koymaktadır. Bu bir çifte standarttır.
Türk devleti güçlüdür. Bir kere tarihi köklü bir geleneğe dayanan Türk ordusunu küçük düşürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.
Milletlerin hayatında manevi değerlerin önemli bir yeri vardır. Türklerde en yüce rütbe şehitlik ve gazilik unvanıdır.
Türk anası çocuğunu; “Haydi, oğlum haydi git! Ya gazi ol, ya şehit!” duasıyla, davullu, zurnalı asker ocağına yollamaktadır.
Bir zamanlar Türk’e övgü yağdıran Fransa’nın devlet adamı, Dışişleri Bakanı LAMARTİN bakınız ne diyor;
Türkler yeryüzünün en şerefli insanlarıdır. Huyları temiz ve yücedir. Yiğitlikleri bozulmaz bir güç halindedir. İşte tarih bunun en canlı örneğidir. Onlar din ve vatan konusunda, öz değerlerine bağlılık noktasında tarafsız, adil davranmasıyla saygı telkin ederler. Türklerin yurdu, efendiler, kahramanlar ve şehitler diyarıdır. Böyle bir milletin düşmanı olmak, bence insanlığın düşmanı olmaktan farksızdır.
Batılı yazarlardan ÇERNAYEL; “Türkler yalnız mert değil, cesur, güçlü, sabırlı, inanılmaz sihirli bir iradeye sahipler” derken, İngiliz devlet adamı ve yazar LORD BYRON; Türkler yalancı olmadıkları gibi ikiyüzlüde değildirler. Savaşta şerefle ölmeyi, şerefsizce yaşamaya tercih ederler. Ustalıkla kullandığı kılıcı ile yendiği milletlerin dönüp yarasını sararlar. Onlar hiçbir zaman ülkelerinde yaşayan, inançsız kimseleri engizisyonda yakmadılar. diye tarihe not düşmüştür.
Tanınmış Avrupalı yazar SIR CULYEN-S. KORBET ise yazdığı eserinde; “Çanakkale’de başarılı olamadık, bu dehşet verici bir olaydır. Zira Türkler yuvasına girilmiş aslanın hiddetiyle, inancı, cesareti ve kahramanlığı ile savaş yaptılar, böyle bir millet görmedim” itirafında bulunuyor.
Batılı bir yazar olan Yüzbaşı BİGAM hatıralarını topladığı bir eserinde;
Türkler, bir emir aldıklarında kıyamet kopsa, gökle yer birbirine girse yaşamları süresince verilen emri ölümüne yerine getirirler. Türk askerinin kahramanlığını anlatmak için dil aciz kalır. Şüphesiz ki Türk orduları, Avrupa’nın en yüksek orduları derecesindedir. Bozulmayan yapısı, eğitim ve donatımıyla bilinen unvana sahiptir. Türkler doğuştan asker yaratılmış bir millettir. demektedir.
Avrupa’nın en tanınmış ilim adamı METERNİCH’in; “Türklerde insanı düşündüren iki büyük kuvveti vardır. Ordusu ki, onu sancağını gösterip saldırmaya gelmez. Diplomasisi ki, kapalı bir kutudur açılmadıkça insan vesvesede kalır. sözü bir gerçeğin tespitidir.
O ordu, bu ordudur. O millet, yine bu millettir. Türk milleti en zor günlerinde, en çetin işleri geçmişte başarmıştır. Kesinlikle bugün de üstesinden gelecektir.
Türkler tarih boyunca esareti, zilleti yıkan, güven duyulan bir millet olmasına rağmen son dönemlerde Batılı devletlerin sinsi planlarına maruz kalmaktadır.
Bugün bize dost görünen AB, ABD ve diğer komşu ülkeler, bizi bize düşman etmenin yollarını aramaktadır.
Son günlerde planlı bir şekilde hazırlanan Kürt sorunu, köksüz, kimliksiz PKK., KCK, terör örgütleriyle bu ülkeyi bölmeye çalışanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Yeter ki biz bu gerçekleri görüp, anlayıp, kendimize ve öz değerlerimize sahip çıkalım.
Dün Osmanlıya “Hasta Adam diye hafife alıp alay edenleri unutmadık. Elbette ki, Orta Doğu’da güçlü bir Türk devletinin doğması istenemez. Doğu Anadolu’da otuz binin üzerinde insanımız şehit edilirken tüm dünya devletleri bu olayda sessiz kalmıştır. PKK belası, dost bildiğimiz devletler tarafından destek görmektedir.
Amerika’nın ikiz kuleleri yıkılınca birden tarihi haçlı ordusu intikamı resmi ağızlardan dökülüverdi. İkiz kulelerde ölenlerin bir tek karesi basına yansıtılmadı.
Bunun tersine bizde kime hizmet ettiği bilinmeyen bir takım yazar ve çizerler, şehitleri ve şehit yakınlarını kare kare resimleyip PKK’yı güçlü göstermenin çabası içindeler.
Şahsen ben her türlü anarşinin düşmanıyım. İnsan hakkı nerede ihlal edilirse, masum insanlar dünyanın neresinde öldürülse, samimi olarak üzülürüm ve var gücümle, nefretle yürekten, fitne çıkaran anarşikleri ve zulmedenleri kınarım.