Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, KHK ile savunmaları dahi alınmadan açığa alınan, ihraç edilen öğretmenlerin banka hesaplarına el konması, gayrimenkullerine tedbir uygulanması uygulamaları ile de ekonomik anlamda sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekti.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Valilikler haksız yere mağdur olanlar için masalar oluşturdu. Başvurular alıyorlar. Bu işlem adil ve hakça bir inceleme ve araştırma ile hızla sonuç alınacak çalışmalarla yapılmalıdır. 27 bin 715 ihraç, 9 bin 464 açığa alınan öğretmen sayısı ile eğitimde önemli bir uzaklaştırma gerçekleşmiştir. Diğer kamu personelinde de ciddi ihraç ve uzaklaştırma uygulamaları yaşanmaktadır. Suç işleyen, suça karışan kişilerin hukuk önünde hesap vermesi olağan ve doğaldır. Bunun içinde kişi suçlandığı konuda yargıda hesabını vermelidir. Ancak ülkemizde devletin bilgisi ve izni ile açılmış dernek, sendika, banka gibi yerlere üyelik ya da devlet izinli özel okullarda çocuk okutma suç tanımı içinde değerlendirilip ihraç ve açığa alınma işlemleri yapılmaktadır. Terör örgütü ile bağı olanlar mutlaka ayıklanmalıdır. Yasal ortamlarda devletin izin ve kontrolünde suç ile bir bağı olmayanlar da mağdur edilmemelidir” dedi.
15 YILDIR İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLAN AKP’Lİ SİYASETÇİLER NEDEN SORGULANMIYOR
Ömer Fethi Gürer açılmasının devamında; Valilikler tarafından yeniden başvurular alınıp, inceleme süreci başlatılmıştır. Bu süreç adil bir biçimde işlemeli, haklı haksız konusunda verilere ve belgelere dayalı işlem yapılmalıdır. Hızla sonuca gidilip süreç uzatılmamalıdır. Hiç şüphesiz yaşanan sürecin olumsuz etkileri kolay kolay ortadan kalkmayacaktır. Olumsuzlukları aşmak ve sorunlara hızlı çözümler üretmek devletin görevidir. CHP’ye başvuruda bulunan mağdur olduğunu söyleyenleri dinliyoruz, “15 yıldır işbirliği içinde olduğunu ifade eden AKP’li siyasetçiler neden sorgulanmıyor? Terör örgütü ile direkt bağı olanlar AKP’li ise korunuyor. Açığa alınan ve ihraç edilen memurlar olarak bir suça bulaşmadık. Suçlu isek suçumuzu bilelim ve cezamızı görelim ama suç işlemedik. Teröre terör örgütüne de karşıyız” diyorlar. “Hakkımızı koruyun” isteğinde bulunuyorlar. Hak korumanın tek yolu hukuktur. Demokrasilerde yargı çözüm yeridir. Ancak KHK ile sorgulamadan, ifade almadan en azından savunma hakkı dahi sorulmadan ihraçlar ve açığa almalar hakkaniyetle örtüşmemektedir. Devlet suçluyu suçsuzdan ayırmalıdır. Yapılan uygulamada valiliklere yapılan başvuruların bir an önce sonuçlanması, mağdur olanların işe iadesi sağlanmalıdır.”dedi.