Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanlığına Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi eski rektörü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhsin Kar seçildi.

YÖKAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, YÖKAK Başkanlık seçimi bugün gerçekleştirildi. YÖK'ün seçtiği üç, ÜAK'ın seçtiği üç, MEB'in seçtiği bir, MYK'yi temsilen bir, TÜSEB'i temsilen bir, TÜBİTAK'ı temsilen bir, TÜRKAK'ı temsilen bir, TOBB'u temsilen bir ve öğrenci temsilcisi bir üye olmak üzere toplam 13 üyeden oluşan Kurul, oy birliği ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kar'ı YÖKAK Başkanı seçti.

İktidar, zam+vergi+nasihat ile idare ediyor İktidar, zam+vergi+nasihat ile idare ediyor

2018 yılında göreve başlayan ve 4 yıllık görev süresi bu yıl tamamlanan Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yayımladığı mesajda, başta kurul üyeleri, kurul çalışanları, ulusal ve uluslararası danışmanları, değerlendiriciler, mentorlar olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti. Kurul toplantısı sonrasında devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Kar'ın Özgeçmişi

Kahramanmaraş doğumlu Prof. Dr. Muhsin Kar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünde Lisans, İngiltere'de Leicester Üniversitesinde iktisadi kalkınma alanında yüksek lisans ve Loughborough Üniversitesinde ekonomi alanında doktora çalışmalarını tamamladı. ABD'de Güney Kaliforniya Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bulunan Kar, makro iktisat alanında 2005'te doçent ve 2011'de profesör unvanını aldı.

Çalışma alanları arasında finansal sektör-reel sektör etkileşimi başta olmak üzere, iktisadi kalkınma, büyüme, doğrudan yabancı sermaye, Avrupa bütünleşmesi, geçiş ekonomileri bulunan Muhsin Kar, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İktisat Bölümlerinde akademik çalışmalarını yürüttü. Kar, 2017-2021 arasında da Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde rektör olarak görev yaptı.

Halen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünde Öğretim Üyesi olarak akademik çalışmalarına devam eden Kar, aynı zamanda Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyesi.

Editör: TE Bilişim