Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahimTürkoğlu yeni yıl  itibarıyla değişen Yeşilkart  sistemi  hakkında açıklamalarda bulundu. 


Mevcut  yeşilkartların üresi bitinceye kadar geçerli olduğunu dile getirenTürkoğlu, "Yeşilkartı olmayan vatandaşlar  ya da kartının süresi sona ermiş olanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunarak gelir testlerini yaptıracak, yapılan testler Sosyal Güvenlik Kurumu'na gönderilecek. Buna göre vatandaşlar çeşitli kademelerde ücretsiz ya da belli kademelerde ödeyeceği ücretler karşılığı soysal güvenliğe kavuşmuş olacaklar." dedi. 


Yeşilkart sahibi olamayanların ve yeşilkart vizesi dolan vatandaşlarınSosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunması gerektiğini söyleyen Vali YardımcısıTürkoğlu, geçmişte Yeşilkart almak isteyenlerin gerekli işlemlerinin Yeşilkart Büroları tarafından yürütüldüğünü, İl ve İlçe İdare Kurulları'nca başvurunun karara bağlandığını söyledi. 


Yeni yıl itibarıyla sistemin değiştiğini dile getiren Vali Yardımcısı Türkoğlu " Bütün vatandaşlarımız sosyal güvenceye kavuşturulacak. Bu sistem ile belirli ölçülerde ekonomik ödeme yeterliliği olanlar, belli rakamlarda ödeme yaparak hizmetlerden faydalanacak. 18 yaş altındaki çocukların tamamı ise herhangi bir araştırmaya gerek kalmadan Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurmak suretiyle sosyal güvenceye kavuşturulacaklar. 


18 yaş altında bulunan çocuklar için herhangi bir test yapılmayacak." diye konuştu. 


Vatandaşın konuyla ilgili bilgi yetersizliğinden kaynaklanan bir telaş içerisinde olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmam Vakfı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'na gereksiz başvuruların yapıldığını belirterek, "Vatandaşların panik yapmalarına gerek yok. Her şey belli bir süre içerisinde herkes tarafından bilinir hale gelecek. Uygulama yeni olduğu için birtakım olumsuzlukların yaşanması da mümkün ancak kısa süre içerisinde her şey normale dönecek." dedi.


Editör: TE Bilişim